Korxea guanyen el concurs musical INTRO a Girona

2015-11-03 09:00

El grup de rock figuerenc Korxea és el guanyador del Concurs de Música Emergent Girona INTRO 2015. S'hi va proclamar després del concert del passat divendres 30 d’octubre, a l’escenari de Sant Feliu de les Fires de Sant Narcís. El bon nivell i la qualitat de les dues bandes finalistes, Korxea i Cala Vento, també de l'Alt Empordà, va dificultar l’elecció final del jurat format pels músics Jaume Pla “Mazoni”, Lluís Costa (guitarra d’Adrià Puntí), Xavier Cabezas “Urban” (Urban 33, Geronación), Nuri Madí (Blackiss, Clave de Sur), Quim Marcè, director de La Mirona, Glòria Castellví, de la discogràfica i promotora RGB, i Fran Arnau, gerent de Link Produccions i director dels festivals ÍTACA, Cultura i Acció, i Portalblau.

Korxea és l'evolució del grup figuerenc Direcció Prohibida. Està format per Bertu, Victor, Didak, Marc i Puji. Van començar joveníssims, l'any 2006, i van publicar àlbums com "Dicen..." i "El escenario de la vida" El 28 de juny de 2014 van acomiadar-se del nom inicial per a començar la nova etapa. Korxea reconeix influències de grups com Extremoduro o Platero y Tú, entre d'altres.

El Concurs INTRO és una bona oportunitat per a grups novells, tant per iniciar una dinàmica com a banda, que fins al moment potser no tenien, com per tocar en escenaris en bones condicions tècniques i, per tant, fer un pas més en la seva trajectòria. Aquest any, les bandes seleccionades han pogut actuar en escenaris del festival Strenes i com a teloneres de bandes consolidades a La Mirona.

Com a guanyadors, Korxea han obtingut una gira remunerada per escenaris de diverses festes majors de les comarques gironines el 2016 que finalitzarà a l’escenari de La Copa a les Fires de Sant Narcís.