Karles Torra presentarà 'Dalirium Sonic' al Museu Dalí el dia 25

2016-05-23 18:00

El periodista i crític musical Karles Torra presentarà el seu llibre Dalirium Sonic (2016, Ediciones La Lluvia) sota la cúpula del Teatre - Museu Dalí de Figueres el proper dimecres dia 25 de maig a dos quarts de 8 del vespre. L’obra intenta posar ordre en el gran calaix de sastre que havia estat fins ara la relació de Salvador Dalí amb la música i els músics. 

L’acte, organitzat pels Amics dels Museus Dalí, també comptarà amb la presència del periodista Mingus B. Formentor; Joan Illa Morell, organitzador del happening que Salvador Dalí va fer a Granollers l’any 1974; Eliseu Huertas, amb qui Dalí va compartir la seva passió pels nous estils musicals que arribaven a Europa; i Emili Baleriola i Jordi Batiste, integrants del grup Máquina!.

Karles Torra (Caldes de Montbui, 1960) és periodista musical, crític de jazz i de rock del rotatiu La Vanguardia. També ha publicat a Liberación, El Correo Catalán, Discòlic, Barcelona Metròpolis Mediterrània, Cáñamo, Jaç, Ulises, Rockcol·lecció, Benzina, Enderrock, Tres entre Tants o la Web Sense Nom, entre d’altres. 

Entre la llarga llista d'estrelles que brillen al firmament sònic dalinià, trobem a colossos del jazz com Duke Ellington, Coleman Hawkins, astres del rock com Elvis o Lennon, noms mítics de la psicodèlia californiana (Grateful Dead, Jefferson Airplane), figures del experimentalisme (Velvet Underground, Frank Zappa), la crème de la crème de la música francesa (Charles Trenet, Serge Gainsbourg, Françoise Hardy), el geni del minimalisme Erik Satie, el més celebrat del pop i del rock d'aquest costat dels Pirineus, al costat de tot un visionari de la música electrònica com Edgar Froese i al rei del shock rock Alice Cooper, a qui Dalí va dedicar dos retrats hologràfics.