Kamel El Harrachi, Estrella Morente i Manel darrers concerts del Portalblau de l'Escala

2011-08-11 13:00

El Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània, Portalblau, tanca aquest cap de setmana la quarta edició amb els concerts principals de la programació: Kamel El Harrachi (12 d’agost), Estrella Morente (13 d’agost) i Manel (14 d’agost).

El primer concert no es podrà fer al Fòrum Romà d’Empúries com estava previst per motius logístics. Així l’actuació de Kamel El Harrachi es traslladarà a la pèrgola de la plaça Catalunya. Això ha fet que la direcció del festival hagi decidit convertir aquest concert en gratuït, com la resta que es van fer a l’inici d’aquesta edició a la plaça. Als espectadors que ja havien comprat l’entrada per a la sessió al fòrum romà, se’ls retornarà l’import pagat a través de la mateixa via que els havien adquirit.

L’algerià Kamel el Harrachi, és tot un referent en la recuperació del Chaâbi, un ritme d’àmbit popular molt difós al Magreb, especialment al Marroc i Algèria. En els seus concerts, el Harrachi fa recordar al seu pare Dahmane el Harrachi, creador del tema Ya Rayah, en recull el seu esperit i apel•la a la realitat d’Algèria, de l’exili i de les barreres i prejudicis que separen el nord i el sud de la Mediterrània.

El dissabte Estrella Morente, filla del recentment desaparegut Enrique Morente, actuarà al Fòrum Romà d'Empúries on avançarà algunes cançons del disc que està previst que surti a primers de la tardor vinent. La cloenda del festival serà a càrrec del quartet barceloní Manel, autèntic fenomen de l’escena musical catalana que, amb la gira de presentació del seu segon disc Deu milles per veure una bona armadura estan omplint tots els escenaris per on passen. No serà una excepció l’Escala, doncs les entrades, posades a la venda coincidint amb l’aparició del disc, es van esgotar de seguida.