Junts per Figueres presenta una moció per combatre la multireincidència delictiva i la inseguretat ciutadana

2024-01-31 10:00

El grup municipal de Junts per Figueres presenta al ple ordinari del mes de febrer, que tindrà lloc dijous, una moció per combatre la multireincidència delictiva. I és que a nivell municipal, calen solucions i actuacions per tal de posar fre al fet que delinqüents habituals multireincidents posen en entredit la convivència a la ciutat. 

Amb aquesta moció, Junts per Figueres manifesta la necessitat de procedir a la reforma i adaptació del Codi Penal i la Llei Orgànica d’enjudiciament criminal per tal de fer front al fenòmen de la multireincidència i la inseguretat ciutadana. 

El passat juliol de 2022 es va aprovar al Congrés dels Diputats una reforma de l’article 234.2 del Codi Penal per tal de donar una resposta adequada als casos de multireincidència en furts, ja que fins aleshores només es tenien en compte aquells que superessin els 400€. Aquesta reforma, després de més d’un any en vigor, no ha demostrat ser efectiva: el problema va més enllà de la tipificació penal i té un dels seus principals orígens en la incapacitat del sistema judicial de donar resposta de forma àgil a casos com aquests. 

Es posa de relleu, doncs, que és urgent un reforç de la capacitat del sistema judicial per entomar els casos de multireincidència i no permetre que la impunitat acabi imposant-se. Per aquest motiu la moció exigeix al Govern de la Generalitat l’elaboració d’un estudi sobre els jutjats de Catalunya que, a causa de la sobrecàrrega d’actuacions que pateixen, han de fer front a retards que impossibiliten la gestió de la multireincidència adequadament, i tot seguit, que se sol·liciti al Ministeri de Justícia nous jutjats i jutges de reforç.