Junts per Figueres presenta un recurs per la incompatibilitat de funcions del regidor de Seguretat Pere Casellas amb la seva tasca d'advocat

2019-11-05 13:30

Els 8 regidors i regidores de Junts per Figueres han presentat un recurs de reposició demanant la nulitat de l'acord de Ple del 7 d'octubre que permet al regidor de Seguretat, Pere Casellas, compatibilitzar les seves funcions polítiques amb l'exercici de l'advocacia i el torn d'ofici.

Junts per Figueres considera que, segons la normativa vigent, no es pot autoritzar la compatibilitat si l'activitat privada "impedeix o menysté l'estricte compliment dels deures o en compromet la seva imparcialitat o independència". El regidor socialista té conferides les delegacions genèriques de Seguretat, Acció Cívica i Barris i, segons Junts per Figueres, la de Seguretat entra en "contradicció flagrant amb la normativa vigent a l'hora de dictaminar la compatibilitat".

Junts per Figueres afegeix que "la participació de Casellas en les polítiques de seguretat pública a la ciutat i l'accés que, pel seu càrrec, té a informació privilegiada entra en una profunda contradicció amb el règim d'incompatibilitats que marca la llei".

Casellas, per la seva part, ha dit a través de Twitter que "essent regidor de seguretat entre 2003 i 2007, entre 2015 i 2017 ningú va qüestionar la meva honorabilitat pel fet de ser lletrat en exercici". El regidor del PSC ha afegit que "avui, el mateix Pdecat que no hi veia problema, escampa tota mena de maldats.". I conclou "senzillament és ser malalts d’odi i estar infectats de rancúnia per haver perdut el poder a Figueres".