Junts per Figueres defensa el projecte del tercer pavelló aprovat durant el seu mandat

2021-03-25 17:30

El Grup Municipal de Junts per Figueres manifesta que "ha rebut amb sorpresa i estupefacció la decisió de renúncia de l’actual govern quadripartit de la ciutat a fer el nou pavelló projectat a la zona de l’Olivar Gran". La formació que encapçala Jordi Masquef afirma que "són molts els dubtes que ha generat aquesta decisió a ciutadans i entitats esportives. Més enllà de la pèrdua de temps i diners que suposa aquest replantejament del projecte, qui pagarà els plats trencats d’aquest desori seran els clubs esportius de Figueres, que ara hauran d’esperar més anys a poder gaudir del nou pavelló; així com també tots els ciutadans que veuran com els diners invertits en el passos previs a la construcció del nou pavelló, no hauran servit per res".

El projecte del tercer pavelló, escollit l'any 2017 entre 16 propostes presentades a concurs, va ser aprovat pel Ple de l'Ajuntament l'any 2019 amb 14 vots a favor, entre ells els del grup d'ERC de l'actual alcaldessa Agnès Lladó. El concurs públic de construcció del nou equipament va quedar desert. Aquest mes de març el quadripartit del govern figuerenc ha anunciat que s'aparca el projecte de 2017 i s'aposta per la construcció d’un pavelló d’entrenament de tres pistes "amb l’objectiu de reduir el cost previst inicialment, que era excessiu i que ascendia a gairebé 10 milions d’euros i situar-lo a menys de la meitat".

Junts per Figueres demana "que es busquin solucions immediates per no començar tot el procediment de nou. I ho demanem convençuts, sobretot després d’haver parlat amb diferents industrials que consideren que el preu per a la seva licitació no hauria de variar gaire en relació als 5,8 milions d’euros inicialment pressupostats".

Masquef ha recordat la importància dels equipaments esportius per a la cohesió social, "el nou pavelló era una eina molt necessària a la ciutat", ha dit.