Junts per Figueres critica que el nou equip de govern augmenti les dedicacions exclusives

2019-07-03 17:30

Junts per Figueres ha criticat que el cost en sous dels regidors del nou govern quadripartit de l’Ajuntament de Figueres s’incrementarà un 150% respecte als que hi havia vigents amb l’anterior govern. Segons el partit de Jordi Masquef, dels 99.000 euros anuals de despesa que suposaven les retribucions dels regidors de seu govern, fins el 15 de juny, es passa a partir d’ara a una despesa mínima de 252.130 euros.

El grup municipal de Junts per Figueres qualifica com a “injustificable” aquest increment. L’anterior govern municipal comptava amb dos regidors amb dedicació exclusiva, amb una retribució de 49.500 euros bruts anuals, i cap dedicació parcial, mentre que el nou govern d’ERC, PSC, Guanyem i Canviem Figueres passa a tenir 4 dedicacions exclusives i 2 dedicacions parcials.

Respecte al cartipàs presentat avui dimarts Jordi Masquef considera “que és una organització antiquada, poc àgil i representa la continuïtat del desgavell que hi ha al consistori des del 15 de juny”. En aquest sentit, afirma que “s’assembla més a un repartiment de cadires que a un cartipàs d’un govern seriós”. Prova d’això és que “hi ha àrees diferenciades sense cap sentit com la de Promoció de la Ciutat i la de Turisme; o la de Participació i una altra de Foment de la Participació”, o que “es menystingui un sector important com el del comerç, que queda difós en mans d’una regidora que portarà 7 àrees diferents”.