Júlio Manrique, el Mag Lari, Buhos i Suu actuaran al Teatre de Roses

2021-01-13 17:00

Aquest matí s'ha presentat la nova temporada del Teatre Municipal de Roses, que tindrà lloc entre el 23 de gener i el 22 de maig. "Una història real", "Alhayat", "Yerma", "Mucho más que dos", "Alguns dies d’ahir" integren l’apartat teatral d’una programació que també aposta fort per la vessant musical, amb els concerts destacats de SUU i Buhos. Teatre infantil, projeccions de cinema i una nit màgica amb el Mag Lari", completen la programació. Les entrades es posen a la venda demà, 14 de gener.

Un dels aspectes tinguts en compte ha estat la incorporació al nou programa, com ja s’ha fet durant els passats mesos de tardor, d’aquelles representacions anul·lades amb motiu de la pandèmia. És el cas de les obres "Una història real", amb Júlio Manrique; "Alguns dies d’ahir", de Jordi Casanovas; i l’actuació a Roses d’Alberto San Juan i Fernando Egozcue amb una selecció del seu treball músic-poètic en comú. La intenció és mantenir així el  compromís adoptat amb les companyies i possibilitar que el públic rosinc pugui finalment gaudir d’espectacles que ja havien estat anunciats.

Tot i així, la voluntat municipal per apostar fermament per l’activitat cultural va més enllà, incorporant noves propostes: "Alhayat o la suma dels dies", inspirada en fets reals sobre la construcció d’una biblioteca al camp de refugiats de Lagadikia (Salònica, Grècia); i la contemporània posada en escena de la companyia Projecte Ingenu de "Yerma", de Federico García Lorca.

En l'apartat musical hi destquen la cantant SUU, que durant 2020 ha sabut demostrar la seva versatilitat adaptant-se a les noves circumstàncies i oferint formats i repertoris especials que l’han convertit en una de les artistes que més ha tocat en plena crisi del coronavirus i que, el proper mes de febrer, oferirà a Roses en directe la presentació del seu àlbum Ventura.

Per la seva banda, la formació Buhos oferirà al maig el seu nou treball El dia de la victòria, un projecte que mai havia fet abans (lluny de festivals, multituds i places majors), pensat per auditoris on la música centrarà l’espectacle, però també el teatre en formarà part. Amb aquest espectacle musical, farcit de crítica social, humor, sàtira i improvisació, Buhos ofereix una "teràpia col·lectiva", una experiència única i irrepetible, demostrant un cop més que la cultura és segura i que els artistes aposten per nous formats. 

El mes de maig, el Teatre Municipal de Roses viurà un dels plats forts, una nit màgica plena de sorpreses, humor i il·lusionisme, de la mà del Mag Lari. Després de més de 25 anys fent funcions arreu, el Mag Lari s’adona que la seva vida és una gira contant i que el que més li agrada és estar sobre els escenaris fent el que millor sap fer: il·lusionar i fer riure el públic.