Joventuts Musicals de Figueres comença a celebrar els seus 50 anys amb un concert de clàssics del cinema

2021-12-15 10:30

El dissabte 18 de desembre a les 20:00 al Teatre Jardí de Figueres, Joventuts Musicals de Figueres presenta el concert de Gio Symphonia i Marc Timón "Clàssics del Cinema".

Aquesta actuació serà, a la vegada, la clausura de la Temporada Tardor-Hivern 2021 i donarà el tret de sortida a les celebracions del 50è Aniversari de Joventuts Musicals de Figueres.

La Gio Symphonia acompanyada per una formació de cambra de deu músics, proposa un viatge a través de la història del cinema -des de la nostàlgia dels clàssics en blanc i negre fins a l’èpica de la ciència ficció més actual, desvelant anècdotes i interioritats del món de Hollywood- de la mà del director i arranjador de l’espectacle alt empordanès, Marc Timón i compositor convidat del Palau de la Música Catalana aquesta temporada 21/22.

Star Wars, Indiana Jones, ET, Harry Potter, El Padrino, Psicosis, Casablanca, La vida es bella, La lista de Schindler… Com sonaria el gran simfonisme de les bandes sonores més famoses de la història passat pel sedàs de la música de cambra? On es troba la frontera entre les etiquetes de la música cinematogràfica i de la música clàssica? Com sonen les cèlebres melodies que han marcat moments inoblidables de la nostra vida dutes del so grandiós orquestral al so íntim i personal de deu solistes?

Prèviament al concert es farà un breu acte institucional que obrirà l’any del 50è aniversari de l’entitat figuerenca.

Per Joventuts Musicals de Figueres és un privilegi comptar amb un concert de la Gio Symphonia per l'inici dels 50 anys de l'entitat, ja que coincideix amb una nova etapa de la GiO, formació que hem acollit prèviament diverses vegades, i ara recentment s'ha estrenat en nous formats. Acabar l'any amb un concert de gran format al Teatre Jardí també esdevé un dels concerts més destacats per JM Figueres d'aquest any complexe i fràgil.

Les entrades pel públic en general tenen un cost de 15€ i es poden adquirir a la Taquilla del Teatre Municipal el Jardí, a www.figueresaescena.cat. Així mateix, els socis de Joventuts Musicals de Figueres tenen un preu especial de 10€, els majors de 65 anys de 12€  i finalment els menors de 25 anys  de 7,50€.