Joventut del Consell ha participat a la trobada del projecte Move a Viena

2013-05-15 10:30

L’àrea de Joventut del Consell Comarcal ha participat a la 2a Trobada del Projecte Move, celebrada a finals d’abril a Viena. Aquest projecte dirigit a intercanviar experiències sobre ocupació juvenil i promoure la mobilitat europea entre aquest col·lectiu està finançat per l'Organismo Autónomo Programas Educativos Europeos a través de la Comissió Europea. 

A la reunió de treball hi van assistir representants de Best, entitat austríaca de formació i gestora de diferents projectes en aquest àmbit, de Gewerkstatt (entitat alemana de formació i inserció laboral), de la Mission Locale Jeunes des Pyrénées Orientales (oficina de treball i orientació juvenil) i del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. La delegació empordanesa la formaven el conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, i el coordinador comarcal de l’àrea, Jordi Claparols. 

Durant la trobada es van presentar les diferents accions en formació i ocupació per a joves que es realitzen en els diferents territoris i l'actualitat dels mercats de treball, i es van posar les bases pel desenvolupament d'una guia informativa comuna amb els recursos i especificitats de cada país que facilitin la mobilitat d'aquest col·lectiu. A més, també es pretén concretar uns protocols entre les entitats sòcies per tal d'intercanviar joves, interessats en seguir els seus itineraris formatius i professionals a l'estranger, i així responsabilitzar-se de la seva orientació i acompanyament.