Joventut de l'Ajuntament de Roses promou per Carnaval una campanya sobre el consum abusiu d'alcohol

2013-02-02 10:00

Coincidint amb la celebració del Carnaval, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses impulsa la campanya de sensibilització “Per Carnaval, no tot s’hi val! Tu tries...”, amb la qual vol conscienciar els joves del municipi entorn als perills que comporta un consum abusiu d’alcohol. L’edició d’un vídeo basat en testimonis reals, la celebració d’una jornada informativa i diferents accions de sensibilització, formen part de la campanya. 

Amb la intenció que el missatge que transmet la campanya del “No tot s’hi val” arribi d’una forma planera i atractiva als joves, l’Àrea de Joventut ha encarregat al dibuixant rosinc Boris Mörker la creació d’una sèrie d’il·lustracions que recullen, en format de còmic, les conseqüències d’un consum excessiu d’alcohol. 

El tret de sortida d’aquesta campanya tindrà lloc el proper dilluns 4 de febrer, amb la realització d’una jornada de sensibilització al Teatre Municipal de Roses. Al llarg de tot el matí, un total de 775 alumnes dels cursos de tercer i quart d’ESO, i primer i segon de batxillerat dels tres centres d’ensenyament secundari de la població (Institut Cap Norfeu, Institut Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà), participaran en les presentacions que duran a terme diferents entitats i col·lectius (equips mèdics, cossos de seguretat, docents, etc). 

Amb un format breu i entenedor, els diferents professionals alertaran els joves dels problemes als quals pot abocar-los l’alcohol. Un dels aspectes destacats, serà la projecció de l’audiovisual realitzat i editat per Alba Torner amb motiu de la campanya, on es recullen testimonis i experiències reals relacionades amb el consum d’alcohol entre joves. 

Ja durant la celebració del Carnaval, una altra de les accions que es duran a terme en el marc d’aquesta campanya de sensibilització, serà la instal·lació per part de Creu Roja Joventut Roses, d’un punt informatiu a l’exterior de l’envelat de la plaça Frederic Rahola (divendres a la nit), així com un altre a l’exterior del Pavelló Poliesportiu dissabte, coincidint amb la realització de la discomòbil. A més d’oferir informació, posarà a disposició del públic alcoholímetres, així com la possibilitat de fer-se anàlisis de sang.