Josep Mª Fonalleras presenta 'Climent' al Celler Espelt el dijous 16

2013-05-13 08:00

Aquest dijous 16 de maig, a les 8 del vespre, tindrà lloc a l’Espai d’Art del Celler Espelt, de Vilajuïga, l’acte de presentació de “Climent”, la darrera novel·la de l’escriptor gironí Josep Mª Fonalleras, editada per Amsterdam llibres, i que va assolir un gran èxit de vendes el darrer Sant Jordi, i amb la qual l’autor tornava a les llibreries després de vuit anys de l’anterior treball (“Un any de divorciat” -1987).

Aquesta nova obra que presentarà al Celler Espelt està situada en un univers concret i tres ciutats, Girona, Barcelona i Roma, amb uns personatges que tenen nom i cognoms reals i inspirats en amics, Segons l’autor, "La novel·la té un terç de coses que he viscut, una altre terç de coses que he vist i un terç me l'he inventat". És un relat de pèrdues i recerques, escriptors, desaparicions i pintures. Els amics d’en Climent demanen a un escriptor que li segueixi el rastre i que posi ordre a la novel·la que no ha escrit. En la recerca, un joc d’aparences i miralls, s’encara a la vida i a la mort, a la pèrdua, l’amor i l’amistat, mentre és ell mateix qui assisteix al final de la seva pròpia aventura, en un recorregut erràtic que l’enfronta amb les seves pors, angoixes i passions. 

Josep Mª Fonalleras és escriptor i articulista. Llicenciat en Filologia Catalana, ha treballat a l'administració pública, i ha publicat nombrosos articles en premsa, sobretot a mitjans com La Vanguardia, l'Avui, El Periódico o El Punt . També ha col·laborat sovint a Catalunya Ràdio i és autor de diferents llibres tant de narrativa, com de literatura infantil i juvenil, o fins i tot autor d’una obra de teatre (“Si vols viure un gran amor”). 

Un gran coneixedor seu, amic personal, i seguidor de la seva trajectòria és el llibreter gironí Guillem Terribas, (Llibreria 22) polifacètic dinamitzador cultural que serà l’encarregat de presentar l’autor i l’obra a l’Espai d’Art Espelt. 

L’acte, obert a tothom, es clourà amb un tast de vins del celler empordanès i la signatura de llibres per part de l’autor.