Josep Cruañas pinta els 68 pobles de la comarca i ven les reproduccions online

2013-07-10 08:00

El pintor Josep Cruañas, arrelat a Capmany des del 2002, inicia el projecte “Pobles de l'Alt Empordà” per expressar a través de les seves aquarel·les l'admiració que sent per aquesta terra. L'objectiu del pintor és plasmar la idiosincràsia dels 68 pobles de la comarca i també d'indrets peculiars per realitzar posteriorment una exposició amb tots els quadres. 

“Pobles de l'Alt Empordà” és un treball artístic a llarg termini on Cruañas vol establir una connexió entre la seva obra i el territori que l'envolta. A la pàgina  www.empordapobles.cat  es pot seguir l'evolució del projecte a través d'una galeria d'imatges classificades per pobles i indrets, un mapa amb les aquarel·les i un blog amb articles sobre l'Alt Empordà. Inicialment en català, la web també es traduirà al castellà i a l'anglès per difondre el projecte a escala internacional. D'altra banda, el pintor posa a la venda reproduccions signades i numerades fins a 99 exemplars. Cada exemplar té un preu de 70 € i està imprès sobre paper d'excel·lent qualitat.

Les xarxes socials també juguen un paper important, ja que es pot interactuar a Twitter @empordapobles i a www.facebook.com/art.josepcruanas amb l'artista o amb la seva representant. D'aquesta manera, els usuaris podran suggerir el pròxim poble que pintarà Cruañas, coneixeran detalls de cada població i esdeveniments de la comarca. Així doncs, “Pobles de l'Alt Empordà” va més enllà de la vessant artística, atès que promou la riquesa i varietat paisatgística de la zona.

Nascut el 1942 a Maià de Montcal (Garrotxa), Cruañas és un pintor amb una llarga i fructíferatrajectòria artística. En les seves aquarel·les i olis s'identifiquen paisatges empordanesos i alhora indrets internacionals com Venècia, Amsterdam i Nova York. L’any 1994 el van anomenar Fill Il·lustre de Maià de Montcal. Al llarg de les quatre dècades de recorregut artístic, Cruañas ha realitzat més d’un centenar d’exposicions individuals i col·lectives arreu de Catalunya, a la resta d'Espanya i a l’estranger. La rellevància de l'obra pictòrica de Cruañas es materialitza en la publicació de diferents llibres, com a “Maestros actuales de la pintura y escultura catalana”, “Dibuixants i aquarel·listes dels segles XIX i XX”, “Pintors i Escultors de l’Alt Empordà 1839- 1959” i “Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà”, entre d'altres.

Aquesta és l'aquarel·la dedicada a Cabanes