Josep Bofill, reelegit alcalde de l'Escala

2023-06-17 13:30

Josep Bofill ha obtingut els nou vots dels integrants del grup municipal de Candidatura de Progrés, mentre que els vuit volts restants s'han repartit cada grup al seu candidat (2 ERC, 2 Gent de l'Escala, 2 Alternativa per l'Escala, 1 Junts per l'Escala i 1 En Comú).

L'alcalde de l'Escala ha tornat a definir com un "honor" servir al municipi i ha expressat la voluntat de  "treballar fortament per la gent i ser l'alcalde de tots els escalencs". Josep Bofill ha ofert diàleg al conjunt de les forces polítiques: "Vindran decisions importants que trascendiran els 4 anys de mandat i, en aquestes decisions, he de participar-hi tots i buscar els consensos amplis per assegurar que els resultats siguin beneficiosos per a l'àmplia majoria de la població".

"Cal fer una apretada en els serveis. Cal seguir millorant-los i alguns d’ells renovar-los i modernitzar-los. La relació preu / qualitat / resultats ha de ser el nostre objectiu. L’abastament d’aigua, la recollida selectiva i conseqüentment la taxa de reciclatge, l’eficiència en la neteja tenen marge de millora i hi posarem els esforços necessaris per aconseguir-la", ha afegit respecte als reptes més immediats, tot i afegint: "Hem d’acabar de fer un impuls per finalitzar el planejament urbanístic tenint en compte els criteris mediambientals i de sostenibilitat que pertoquen en els temps que ens toca governar. Les trames urbanes no extenses, compactes i amb centralitats ajuden a la cohesió social i a baixar els impactes sobre el medi. Aquestes seran les línies marcades per definir l’Escala del futur".

A més, Bofill ha expressat la voluntat "de seguir apostant per la creació d’activitats i la implicació de la gent en elles. L’esport, la salut, la cultura i la participació ajuden a crear benestar social i integració, per tant, hem de continuar fent que tothom tingui accés a aquestes activitats. Hem aconseguit portar a un nivell superior en quant a divulgació del nostre patrimoni i l’aprofitament a nivell turístic i creador identitari. Seguirem apostant per aquest model, identificarem les accions que funcionen i les potenciarem".

Els diferents grups de l'oposició han mostrat la seva disposició a col·laborar en la definició de propostes durant aquest mandat.