Jornades Eco-Mama a Albanyà

2018-06-04 08:00

El càmping Bassegoda Park d’Albanyà i Eco-Mama organitzen les V Jornades Eco-Mama que, en aquesta ocasió, estan centrades en la criança i les pedagogies respectuoses. Les jornades neixen amb la intenció de fer arribar a les famílies informació actualitzada i veraç sobre els diferents tipus de pedagogies respectuoses de la mà de professionals del ram però, sobretot, d’oferir l'oportunitat de poder gaudir en família d’un cap de setmana al Càmping Bassegoda Parkper fruir de l’entorn, sense oblidar la possibilitat de compartir informació, tot jugant, ballant i, en definitiva, gaudint del temps i l’espai amb altres famílies afins a aquest estil de criança i filosofia de vida. Les jornades tindran lloc el cap de setmana del 8 al 10 de juny de 2018 al càmping Bassegoda Park, d’Albanyà (Girona), un complex de bungalous ubicat en un entorn magnífic, al bell mig del Parc d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa. 

Durant tot el cap de setmana, s'intercalaran xerrades amb espais de reflexió, tallers, jocs i activitats de lleure orientades en aquest sentit respectuós. Més concretament, hi haurà un espai de reflexió sobre la criança respectuosa i un altre sobre lactància, alimentació complementària i BLW a càrrec Marta Meléndez, d'Eco-Mama. També es portarà a terme un taller de porteig d’estiu, a càrrec de Marta Meléndez d’Eco Mama; un taller de ioga en família, a càrrec de Carla Ferrussola, i un taller familiar de nines de feltre a càrrec de Mar Álvarez, de “Creando Mares Art Compartit”; un espai de joc lliure i materials respectuosos, a càrrec de “Tell Fusta”, i un espai familiar de joc lliure amb argila natural. 

Pel que fa a les xerrades, Marta Jiménez i Jordi Bonastre, de “Baobab”, parlaran sobre Moure’ns per desenvolupar-nos plenament: nens que es mouen, nens que aprenen i sobre límits i rebequeries. També es farà una introducció a la pedagogia Waldorf, a càrrec d’Esther Brugués, acompanyant de “7 Estrelles”. Laura Artacho, de “A Casona Mare de dia” i Sofia Requesens, del “Petit Cirerer” (“Mare de dia”) parlaran sobre com acompanyar els infants des del respecte amb la perspectiva de les “Mares de Dia”; i Núria Puigdevall, acompanyant de “7 Estrelles”, farà una xerrada de com parlar als infants perquè escoltin i com escoltar-los perquè parlin, i una altra sobre moviment lliure i activitat autòctona. Carla Ferrussola, psicòloga perinatal i instructora de ioga, farà una xerrada sobre la intel·ligència emocional en la criança: com cuidar les nostres emocions per cuidar les dels infants. Els principis bàsics Montessori i com aplicar-los a casa serà l'aportació a càrrec de Judith de “Slow Montessori” i “Mare de dia”. Griselda Juárez, homeòpata unicista, parlarà també sobre la farmaciola homeopàtica, i Anna Carlota, ArtPsicoterapeuta, parlarà també sobre art i símbol en l’acompanyament a la infància. Les jornades finalitzaran amb un concert de mantres en família a càrrec del grup de mantres “SOM”. 

A més, durant tot el cap de setmana, hi haurà sessions de bellypaint (pintura sobre panxes d'embarassades), petites sessions de fotografia, assessorament en aromateràpia, petites sessions d’hipopressius, valoracions de la musculatura abdominal i de la diàstasi recti i una fira de productes i serveis relacionats amb la temàtica de les jornades perquè les entitats, empreses o associacions que ho desitgin puguin oferir els seus productes o serveis i difondre la seva tasca. 

Durant els dos dies, el restaurant Agumas del càmping oferirà un menú de cap de setmana amb opció vegana.
Paral·lelament, i al llarg dels dos dies, els nens de 3 a 12 anys podran gaudir de tallers, jocs, hora del conte i més activitats al miniclub del càmping. I les famílies que ho desitgin podran gaudir d’una sessió d’astronomia a l’Observatori Astronòmic Albanyà, situat al costat de les instal·lacions del càmping, divendres a la nit i dissabte a la nit prèvia compra de tiquets al web de l’Observatori mateix (www.oservatorialbanya.com) o a la recepció del càmping. La inscripció a les jornades és gratuïta per a totes les famílies allotjades al càmping i per a les no allotjades tenen un preu de 20€ per família.