Jornada sobre els usos terapèutics del cànnabis a Figueres

2016-11-07 10:00

La Fundació Alchimia Solidària organitza la primera jornada sobre usos terapèutics del cànnabis que es farà aquest dimarts 8 de novembre a La Cate de Figueres entre les 7 i les 9 del vespre. Hi participaran tres professionals que coneixen de primera mà la realitat dels pacients, la ciència i la investigació del cànnabis i la realitat sociopolítica que envolta aquest debat.

Així Joan Parés parlarà de la tasca d’un metge dins les associacions cannàbiques i de les virtuts i defectes de la teràpia herbal. Mariano García de Palau centrarà la seva xerrada en el potencial terapèutic del CBD, els controls de qualitat dels productes cannàbics i la qüestió de les famílies que tracten a nens amb cànnabis. Finalemnet José Carlos Bouso repassarà què diuen les darreres publicacions científiques sobre el cànnabis medicinal, el THC vs CBD i els models de regulació del cànnabis internacional. El moderador serà Òscar Parés, sotsdirector de la Fundació ICEERS.

Milers de persones s’automediquen amb cànnabis. Tot i que cada cop hi ha més evidència de l'eficàcia i la seguretat de l'ús medicinal dels cannabinoides per a diferents tractaments els drets de pacients i dels seus familiars no són respectats. Mentre troben remei al seu patiment, es posen en risc legal i han d’amagar la seva conducta.

El cànnabis s'utilitza com a tractament del dolor crònic, nàusees i vòmits deguts a la quimioteràpia, l’estimulació de la gana en pacients amb VIH/SIDA, l’espasticitat deguda a l’esclerosi múltiple o paraplegia, el síndrome de Tourette i l’epilèpsia refractària als tractaments convencionals, entre d’altres patologies.