Jordi Masquef encapçalarà la candidatura de Junts per Figueres amb l'objectiu de recuperar l'alcaldia

2022-12-02 10:00

L’exalcalde i actual cap de l’oposició a l’Ajuntament, Jordi Masquef, es presentarà de nou com a candidat de Junts per Figueres a l’alcaldia, amb “el compromís i la il·lusió renovats” per consolidar els resultats que li van permetre ser la llista més votada el 2019. L’objectiu és “aconseguir una àmplia majoria que permeti governar a la candidatura més votada, però sempre amb la mà estesa per arribar a grans acords de ciutat”. Masquef ha estat ratificat aquest dijous al vespre com a cap de llista de Junts a la capital altempordanesa, en una assemblea d’afiliats i afiliades que ha presidit el secretari general del partit, Jordi Turull, que li ha expressat el màxim suport. També hi ha participat la presidenta a la Vegueria de Girona, Maria Àngels Planas, a l’Alt Empordà, Míriam Lanero, així com el president local, Josep Maria Bernils.

Masquef ha confirmat la seva condició de cap de llista i candidat a l'alcaldia tot demanant "deixar de retreure'ns el passat, prioritzar la ciutat i superar els partidismes i la política de blocs”. I ha afegit: “Fa quatre anys alguns deien que Figueres necessitava un canvi. Ara, Figueres, necessita urgentment un punt i a part”.

També ha fet un repàs del mandat del quadripartit (ERC/PSC/GUANYEM-CUP/CANVIEM), en els que els principals reptes i assignatures pendents de Figueres han quedat “sense resoldre ni ser perfilats”, com el nou contracte de recollida d’escombraries, la neteja, la seguretat, els aparcaments, el nou pavelló, la segona piscina, la segona biblioteca, la Sala Edison, el Casino Menestral, els passos a nivell, la presó vella, la plaça de Braus, la Casa Nouvilas, el Castell de Sant Ferran...

“La llista de temes sense solució s'eternitza” i Jordi Masquef conclou que "no podem seguir repetint la mateixa cantarella cada quatre anys. Problemes així, tan enquistats i alhora tan importants per al present i futur de Figueres, només els resoldrem amb el diàleg i cercant consensos i  grans acords amb tots els grups elegits. Aquesta és l'aposta de la meva candidatura per fer front a aquests temes que fa masses anys que es troben en punt mort ".

L'objectiu de l'exalcalde és sumar. “Sempre cal sumar. I ho farem amb una candidatura transversal i plural, integrada per homes i dones de sensibilitats, orígens i realitats professionals diferents, que és representativa del teixit social, econòmic i cultural de la ciutat. Un equip de persones capaç de generar consensos i sumar amb tots els regidors i regidores elegits amb l’objectiu de desllorigar els grans problemes que s’han eternitzat, per tal de revertir l’actual situació de Figueres. Diàleg i mà estesa. Abans, ara i en endavant", ha avançat. El proper mes de febrer el candidat a l’alcaldia presentarà el seu nou projecte per a Figueres i els principals eixos del programa electoral.

Jordi Masquef va néixer a Figueres l’any 1980. És regidor de l’Ajuntament des del 2012. Va ser alcalde del novembre de 2018 al juny de 2019. És llicenciat en Dret per la Universitat de Girona, Postgrau en Dret de Família i Successions per la UPF i Màster en Assessoria i Gestió Tributària per ESADE-URL. Ha treballat com a advocat i assessor fiscal, i com a professor a la Universitat Ramon Llull. Actualment és regidor a l’oposició, tot i que la formació que liderava, Junts per Figueres, va guanyar les eleccions municipals del 2019 amb vuit regidors. També és diputat a la Diputació de Girona, responsable de l’àrea d’Esports i vicepresident del Patronat de Turisme.