Joan Plana relleva Montse Mindan a l'alcaldia de Roses

2021-06-26 14:00

Joan Plana i Sagué (ERC-AM) ha estat escollit alcalde de Roses en el transcurs de la sessió plenària de l’Ajuntament celebrada aquest dissabte al Teatre Municipal. El candidat ha assolit la majoria absoluta de la votació realitzada, en obtenir un total de 11 vots dels 17 regidors que integren la corporació. Els 4 regidors de JxRoses (JxCAT - JUNTS), els 4 d’ERC-AM, els 2 de Gent del Poble de Roses (GDPR) i el regidor de Lliures, han dipositat la seva confiança en el candidat, mentre que els 3 regidors del PSC-CP han votat seva candidata, Olga Simarro. Ciutadans i Partit Popular s’han abstingut.

La sessió extraordinària d’elecció del nou batlle rosinc ha començat puntualment a les 10 del matí, amb l’aforament del teatre municipal ple i la presència d’autoritats com les conselleres de la Generalitat Teresa Jordà i i Gemma Geis, els diputats del Congrés Gabriel Rufián i Joan Margall, el senador Jordi Martí, la delegada del Govern Laia Cañigueral, ex-alcaldes de Roses i una nodrida representació d’alcaldes de la comarca, Consell Comarcal, Diputació de Girona, Parlament i Generalitat.

La fins ara alcaldessa Montse Mindan, ha destacat que "el relleu d’alcaldia dona compliment a un dels acords presos l’any 2019 entre JuntsxRoses, ERC i GDPR en l’anomenat Pacte de Canyelles, en el qual seguirem treballant per intentar assolir el màxim del programa acordat pensant en el bé de Roses. Un programa, -ha puntualitzat -, que amb la irrupció de la pandèmia es va veure relegat a un segon pla, passant a ocupar la nostra màxima prioritat les necessitats sobrevingundes de la ciutadania, que han estat moltes i de molt ampli abast". Mindan ha agraït a tots els regidors i regidores de la corporació la seva predisposició i ajut al llarg d’aquests difícils mesos i ha tingut un record "per a totes les famílies que han passat pel tràngol de perdre una persona estimada durant la pandèmia". En un pla més personal, Mindan ha assenyalat que avui es tanca "una etapa de la meva vida a la qual m’he dedicat en cos i ànima i que m’ha comportat experiències i vivències de tot tipus". 

Joan Plana ha iniciat el seu discurs d’investidura recordant la seva infància i joventut a Roses, “quan era un vailet i corria per la Riera Ginjolers o, uns anys més tard, participant els dissabtes en les activitats de l’associació juvenil Embranzida. Com podeu imaginar, l’emoció que avui sento en convertir-me en la primera autoritat de Roses, és difícil d’explicar". Al llarg del seu parlament ha manifestat “el meu compromís per continuar amb el programa iniciat ara fa 2 anys amb el pacte de Canyelles, afrontant els importants reptes socials, mediambientals, urbanístics, educatius...que tenim per davant. La responsabilitat que avui assumeixo és transcendent i espero que la meva aportació contribueixi a millorar la vida de les persones a Roses".