Joan Rangel inaugura la restauració i musealització del fòrum romà d’Empúries

2010-06-04 14:11

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat pel Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i per l’Alcalde de l’Escala, Estanislau Puig, ha inaugurat avui la restauració i musealització del fòrum romà d’Empúries, i ha col·locat la primera pedra del Centre de Recepció de visitants de la seu d’Empúries del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Ambdós projectes han estat finançats, en un 75% i un 50% respectivament,amb aportacions del Ministeri de Foment, amb càrrec a l’1% Cultural. Les obres de restauració i musealització del fòrum romà i del conjunt monumental d’Empúries, que avui s’han inaugurat, han fet possible la conservació dels elements originaris, així com la reconstrucció de les estructures amb l’objectiu de facilitar la comprensió al públic i, han permès acondicionar aquest espai privilegiat, únic jaciment arqueològic de la Península Ibèrica on conviuen les restes d’una ciutat grega amb les d’una ciutat romana.

L’import total d’aquesta actuació ha estat de 718.920,96 euros, que en un 75% (539.190,72 euros) han estat finançats pel Ministeri de Foment a través del Programa 1% Cultural en el marc de les actuacions del Programa de Parcs i Jaciments Arqueològics. La Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya n’ha aportat el 25% restant, 179.730,24 euros.