Joan Ramon Puig nou degà del Col·legi d’Advocats de Figueres

2010-12-23 08:00

Joan Ramon Puig serà el nou degà del Col·legi d’Advocats de Figueres durant els propers quatre anys. Els advocats altempordanesos l’han escollit avui amb un total de 155 vots enfront els 110 que ha obtingut Mireia Pi i els 14 assolits per Josep Lluís Vázquez. Es tracta dels primers comicis celebrats al Col·legi d’Advocats de Figueres als qual concorre més d’una llista, després de 13 anys.

Un total de 146 advocats dels 286 col·legiats a Figueres –dels quals el vot dels exercents comptava doble i el dels no exercents simple- han votat en uns comicis en el quals han resultat escollida la candidatura sencera encapçalada per Joan Ramon Puig. Així, la nova Junta de Govern estarà formada per Josep Maria Pino com a vicedegà, Montserat Soms com a diputada primera, Rosamaria Saguer diputada segona, Josep Sala diputat tercer, Júlia Giró diputada quarta, Alexandre Boix com a secretari, Pere López pel càrrec de tresorer, Immaculada Santiago com a comptadora i Elisenda López com a bibliotecària.

Puig substituirà en el càrrec al fins ara degà del Col·legi d’Advocats de Figueres, Jaume Torrent, que no ha optat a la reelecció. El nou degà mantindrà una línia continuista, tenint en compte que una bona part dels advocats de la seva candidatura ja formaven part de l’actual Junta de Govern, i ell mateix n’era el vicedegà. D’entre les propostes que inclou la candidatura de Puig, destaca la creació d’una Comissió d’Assistència Jurídica Gratuïta de l’Alt Empordà, per tal de resoldre les disfuncions que genera el fet d’haver de dependre de la Comissió Provincial de Girona, o la constitució d’una Comissió Mixta Figueres-Girona per tal d’aprofitar les sinèrgies entre els dos Col·legis i optimitzar així l’oferta als seus col·legiats.

Pel que fa al retard en el pagament del torn d’ofici per part de la Generalitat -una de les principals preocupacions del sector de l’advocacia- Puig proposa una fórmula consistent a signar un conveni amb una entitat financera per tal que avanci el pagament d’aquest servei.