Joan Armangué proposa la creació de la Cambra de Comerç de l'Empordà

2010-11-13 14:48

Dins el cicle de presentacions del seu darrer llibre digital; Una idea de l'Empordà dins l'Espai Català Transfronterer, l'economista i exalcalde de Figueres Joan Armangué, ha pronunciat aquest divendres 12 de novembre una conferència a l'agrupació Atenea del Casino Menestral que sota el mateix títol, convida a reflexionar els assistents sobre els reptes que planteja l'Empordà dins l'àmbit territorial de l'Espai Català Transfronterer. Amb una projecció audiovisual, Armangué ha explicat els detalls i les concrecions d'una idea de l'Empordà, amb una assistència de 60 persones que han omplert la sala.

Del decàleg de propostes que conté el llibre, cal destacar la que planteja que l'Empordà, com a unitat territorial, ha de superar la vella divisió administrativa entre Alt i Baix, per enfortir-se com a xarxa d'àrees urbanes i avançar cap a la seva institucionalització com a espai de centralitat dins l'arc mediterrani transpirinenc. Dins aquest procés, és important, entre altres, la creació de la Cambra de Comerç de l'Empordà, com a resultat de la fusió de les cambres existents i amb seus a Figueres, Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

Finalment ha tancat la conferència amb una interessant taula de debat. Un públic, que ha estat també convidat a aconseguir gratuïtament aquest llibre digital, mitjançant la pàgina web creada a fi i efecte; www.unaidea.org .

La presentació d'aquest llibre digital, complementa la realitzada als mitjans fa dues setmanes i la privada que Armangué va celebrar la setmana passada amb Pasqual Maragall a qui Armangué ha volgut dedicar aquest llibre digital, el primer sobre l'Empordà editat en aquesta comarca, sota aquest nou format.