Janhel un canal online de contes nascut al confinament figuerenc fet per una mare i la seva filla

2020-05-05 10:30

El confinament ha fet que moltes famílies busquin fòrmules per ocupar el temps. Així va nèixer Janhel, un canal de Youtube i perfil d’Instagram que comparteix contes tradicionals i populars des del confinament a Figueres de les seves creadores, la Jana de 4 anys i l’Helena, la seva mare. 

La Jana i l’Helena construeixen els personatges abans de gravar els contes que representen amb diferents tècniques (titelles, ombres xineses,etc). Cartolina, paper maché, teles i molta imaginació són les seves eines. Compten amb l’ajuda del pare, en Jordi, que s’encarrega de gravar i editar els vídeos, que comparteixen amb amics i companys de classe. Ben aviat s’han guanyat una munió de seguidors a través de grups de whatsapp, i s’han decidit a obrir un canal de Youtube i d’Instagram @JanhelContes, perquè més gent pugui gaudir-los.

L’Helena, mestra de professió, explica que ha estat un temps molt enriquidor: “triem el conte, el rellegim, l’adaptem, pensem com farem els personatges, qui farà cada paper, construïm l’escenografia i tot plegat ens regala estones de converses molt maques, de compartir i aprendre juntes”. “A més, com que el pare treballa, aprofitem el cap de setmana per gravar el vídeo, de manera que s’ha convertit en una activitat especial en família pels dies que estem tots junts”. 

La seva última creació, “Un pet de vent”, és un conte escrit per totes dues i protagonitzat pels gegants de Figueres, en Berruga i la Tramuntana. Un petit homenatge a les Fires i Festes de la Santa Creu que aquest any no s’han pogut realitzar degut al confinament provocat per la crisi de la Covid-19.