Ja s'han cobert més de la meitat de les places dels cursos de català a Figueres

2011-09-15 16:00

Més de la meitat de les places dels 19 cursos que aquest quadrimestre ofereix l’Oficina de Català de l’Ajuntament de Figueres del Consorci per a la Normalització Lingüística han quedat cobertes els quatres primers dies de matrícules. Les inscripcions, però,  continuaran obertes, mentre hi hagi places, fins al 23 de setembre. Dels 19 cursos programats, 7 són de nivell bàsic, 3 de nivell elemental, 3 de nivell intermedi, 3 de suficiència i un de nivell superior. Per als alumnes que no puguin assistir a les classes presencials s’ofereix un curs d’autoformació els dimecres de 9 a 12 h.

Enguany, a més de la nombrosa demanda de cursos de nivells inicials i bàsics, destinats a persones nouvingudes que fan els primers passos en l’aprenentatge de la llengua, s’està registrant un augment molt important de les persones catalanoparlants que pretenen obtenir algun títol oficial de català. Segons la responsable de l’Oficina de Català, Montse Deulofeu, s’ha produït un evident canvi de tendència en el perfil d’alumnes inscrits respecte al curs passat: “Moltes persones s’estan quedant sense feina i veuen la necessitat de reciclar-se”, assenyala.

Mercè Castelló, regidora de l’Àrea de Cultura,  destaca que “l’atur que està vivint la nostra societat avui dia exigeix formació i la gent entén que formació és també fer un bon ús de la llengua catalana. Els nouvinguts poc a poc van prenent consciència de la importància de conèixer la llengua del país que els acull perquè això els ajuda a tenir una millor acceptació per part de la societat. No podem oblidar que l’ús d’una mateixa llengua és clau per desenvolupar el sentit de pertinença  i així poder avançar cap una sòlida cohesió social”.

Les classes s’impartiran en diversos punts de Figueres, com ara el Centre Cívic de la Creu de la Mà i Centre Formatiu Sant Vicenç de Paül. L’Ajuntament de la ciutat ha treballat, com cada any, per disposar d’instal•lacions adequades per al desenvolupament de les sessions.

L'Oficina de Català de Figueres, que és el fruit d’un conveni entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Ajuntament de Figueres, també s’encarrega de fer difusió i d’organitzar la campanya ‘Voluntariat per la llengua’ a la ciutat. La xifra d’aprenents i voluntaris ha augmentat de manera notable en les darreres edicions, en part gràcies a l’extensió del programa a la Catalunya Nord i al Centre Penitenciari.