Intervinguts més de 41 kg de peix blau sense etiquetar a l'Escala

2018-06-13 13:30

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de medi Ambient de Girona conjuntament amb inspectors de pesca de la Direcció General de Pesca, van denunciar el dia 7 de juny a l’Escala, un home, de 58 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l’Escala, per una infracció greu a la Llei de Pesca i Acció Marítimes 2/2010 per comprar i vendre peix sense etiquetar.

El dia 7 de juny agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona conjuntament amb inspectors de la Direcció General de Pesca, van realitzar un dispositiu conjunt de vigilància i control de traçabilitat del peix a la sortida del port de l’Escala.

Durant el control els agents van aturar un vehicle d’un particular que duia en el portamaletes del cotxe tres galledes que contenien peix. Es tractava de  41,600 kg de peix blau (seitó, sardina i sorell) que havia comprat a diferents pescadors de les embarcacions i que no duien l’etiqueta expedida per la llotja.

Davant les evidències, els agents van aixecar un acta i van denunciar a l’home per comprar i vendre peix sense etiquetar. Aquesta infracció està tipificada com a greu a la Llei de pesca i acció marítimes i pot suposar una multa de 301 a 60.000 euros.

Pel que fa al peix cal comentar que es va destruir ja que ni el transport ni la conservació eren les adients.

L’acta de denúncia ha estat tramesa als serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Aquesta actuació està emmarcada dins l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i el marisc il·legal a Catalunya.