Interior, l'Exèrcit i Sant Climent col·laboraran per evitar els incendis a la zona

2012-02-22 14:00

El Departament d’Interior, l’Ajuntament de Sant Climent Sescebes i l’Exèrcit de Terra de la Base Militar General Álvarez de Castro, han signat un acord de col·laboració per tal de prevenir el risc d’incendis forestals i per garantir la seguretat de les instal·lacions i l’entorn forestal de la base militar.

Mitjançant aquest acord, entre novembre i març la regió d’Emergències de Girona dels Bombers de la Generalitat portarà a terme cremes controlades a l’entorn de la base militar, per tal de gestionar-ne el combustible forestal.

Per la seva banda, l’exèrcit durant aquest primer trimestre del 2012, farà un reconeixement del terreny per tal de localitzar els artefactes que no hagin esclatat i desactivar-los, seguint una programació de tir. Tant la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments com l’Ajuntament de Sant  Climent Sescebes seran informats en tot moment d’aquesta programació.

Finalment, l’acord estableix que, de cara a prevenir i minimitzar-ne el risc d’incendis a la zona, l’exèrcit no podrà dur a terme pràctiques de tir en períodes de risc d’incendi forestal, com és el cas de les activacions del Pla Alfa, en cas de vents superiors als 40 km/h, o durant el període de Campanya Forestal, comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Foto: www.santcliment.cat