Interior cedeix als Bombers de la Generalitat l'ús d'un nou vehicle per a emergències ferroviàries en el tram Figueres-Perpinyà del TGV

2010-11-16 20:00

El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada,ha signat aquest matí un conveni amb TP Ferro que permetrà els Bombers de la Generalitat gestionar un vehicle especial per a emergències ferroviàries en la Secció Internacional del tram del TGV que unirà Figueres i Perpinyà.

En el transcurs de l’acte, el secretari d’Interior ha destacat que la signatura del conveni significa un “missatge de tranquil·litat i de seguretat” per als ciutadans que utilitzin la línia del TGV fins a Perpinyà, ja que s’hi ha deixat ben clar “que tenim els mitjans, la planificació, la preparació i la col·laboració necessàries” per fer front a qualsevol emergència que hi pogués haver, tant dins com fora del túnel del Perthús.

El vehicle és bimodal; és a dir, que es pot desplaçar tant per carretera com per la via fèrria gràcies a un dispositiu especial. Aquest mecanisme consisteix a elevar el camió mitjançant uns braços a una altura que el permeti sostenir-se sobre el seu segon joc de rodes, les de tren. El mateix sistema fa que l’operació es faci al damunt mateix de les vies i que, quan aquesta està totalment completada, el vehicle estigui del tot encarrilat i preparat per treballar.