Ingressen a presó tres persones acusades de vuit estrebades i sis furts a l’Alt Empordà

2012-03-07 14:00

Els Mossos van detenir el passat dia 29 de febrer, Agustin FC, de 19 anys,  Rafaela AC, de 25 anys, José OA, de 24 anys, tots ells de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres, com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb violència i/o intimidació, quatre faltes de lesions i tres faltes de furt a la zona de Roses, Empuriabrava i l’Escala, i tres delictes de robatori amb violència i/o intimidació i tres faltes de furt a Figueres i Girona.

Els mossos de les comissaries de Roses i de Figueres van constatar que des de mitjans del passat mes de febrer s’estaven succeint un seguit de robatoris amb violència i intimidació (estrebades) a dones d’edats compreses entre els 60 i 80 anys a la zona de l’Alt Empordà (Roses, Empuriabrava, L’Escala, Figueres i una a Girona). En moltes ocasions l’estrebada anava acompanyada d’una falta de lesions a les víctimes quan aquestes intentaven oposar resistència al robatori.

Quan els agents van analitzar tots el casos van comprovar que els lladres utilitzaven dos modus operandi diferents. En alguns casos les víctimes patien l’estrebada de la bossa de mà al mig del carrer i en altres ocasions el robatori es perpetrava a l’interior del vehicle, mentre la persona efectuava alguna maniobra d’estacionament o parada. En el segon modus operandi els lladres obrien alguna de les portes i sostreien els objectes que es trobaven sobre els seients. Arran dels fets els mossos van iniciar una investigació per tal de determinar quins podien ser els autors dels robatoris amb violència.

El dia 29 de febrer, una patrulla de paisà que estava realitzant tasques de prevenció de robatoris a Figueres, va rebre l’avís que s’acabava de produir el robatori de la bossa de mà a una dona quan entrava al seu domicili. Acte seguit, els mossos van iniciar la recerca dels lladres. Poc després, una patrulla va localitzar circulant en direcció a Roses, un turisme que coincidia amb la descripció del vehicle que buscaven. Després d’interceptar-lo, els agents van efectuar diverses comprovacions i van localitzar a l’interior del turisme el telèfon mòbil i altres objectes de la dona que acabaven d’assaltar a Figueres. Durant l’escorcoll també van trobar un passamuntanyes, guants, ganivets, diners en efectiu, entre d’altres objectes, dels quals s’investiga la procedència. Els mossos van detenir els tres ocupants del vehicle, dos homes i una dona.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar el seu ingrés a presó.