Ingressa a presó un jove de 22 anys acusat de cometre 10 robatoris amb força a Llers, Figueres, Vilafant i Vilamalla

2023-04-25 19:00

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Figueres, van detenir el dia 20 d’abril un home de 22 anys, com a presumpte autor de deu delictes de robatoris, amb força comesos a establiments de l’Alt Empordà i per dos furts d’ús de vehicle.

La detenció és fruït de la investigació que la unitat d’investigació va iniciar a principis d’abril quan van tenir coneixement de la comissió de diversos robatoris amb força a establiments de la comarca.

Concretament, els mossos van començar a investigar cinc robatoris que  es van perpetrar entre el 31 de març i el 2 d’abril en tres empreses, situades a Llers, Figueres i Vilamalla i dos robatoris més comesos  en una escola també de Vilamalla i en un restaurant de Vilafant.

La policia va concloure els robatoris els havien comés dos homes que varen identificar durant la investigació. El primer dels autors, era un home de 43 anys i amb antecedents, que van detenir a Figueres el dia 17 d’abril i va passar a disposició davant del jutjat de guàrdia de Figueres que va decretar llibertat amb càrrecs. A aquest arrestat se l’investiga per l’autoria de quatre dels cinc robatoris, ja que no es va poder demostrar la seva participació en el comés a l’empresa de Llers

El segon dels autors, un home de 22 anys a qui després d’una laboriosa investigació ,els mossos van determinar que també havia comés dos robatoris amb força a la mateixa ferreteria de Figueres els dies  28 febrer i  11 de març, on va actuar amb un altra home de 33 anys que està pendent de detenir.

Durant el segon robatori en aquest establiment, els lladres van  emportar-se una furgoneta que va ser utilitzada, dies després, per cometre el robatori de l’escola de Vilamalla.

Es dona la circumstància que el lladre de 22 anys també  és l’autor , ell sol ,de dos robatoris més.

El primer el va cometre pels volts de les deu de la nit del dia 26 de març en una fleca a Vilamalla. Aquí va accedir encastant un vehicle i van robar un calaix de la recaptació que contenia 1250 € en efectiu.

Fetes les indagacions, aquest vehicle havia estat sostret el mateix dia a la població de la Pera (Baix Empordà).

El segon el va perpetrar en una empresa de Figueres on va sostreure un ordinador portàtil la nit del dia 11 d’abril, també passades les 10 de la nit.

Els mossos van detenir a l’home a Figueres el vespre del dia 20 d’abril i van completar la investigació fent una entrada i registre amb autorització judicial, que es va dur a terme l’endemà.

L’home actuava a qualsevol hora del dia i la nit, accedia forçant els accessos fracturant els bombins i sostreia principalment diners en efectiu.

L’arrestat a qui li consten una vintena d’antecedents va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar l’ingrés a presó.