Ingressa a presó un home per cometre vuit robatoris amb força en establiments comercials de l'Alt Empordà

2020-04-26 11:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el passat 22 d’abril, a Figueres, un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la ciutat, com a presumpte autor de vuit robatoris amb força a interior d’establiment i un robatori amb violència i intimidació. 

La detenció és resultat d’una investigació oberta després de detectar-se una sèrie de robatoris amb força a l’interior d’establiments comercials de la comarca de l’Alt Empordà. Entre el mes de febrer i principis d’abril van robar en dos bars, dues fleques i una carnisseria de la ciutat, dues benzineres de Santa Llogaia d’Àlguema i de Pedret i Marzà i un supermercat de la població de Llers. 

El lladre sempre robava de matinada i utilitzava el mateix modus operandi. Forçava les persianes o les portes principals i trencava els vidre amb un objecte contundent, com pedres de grans dimensions. Amb aquest mètode causava nombrosos i quantiosos danys als locals.

Un cop dins dels establiments sostreia els diners de les caixes enregistradores i els ordinadors, principalment. En el cas dels dos robatoris a les benzineres va sostreure licors, infusions i caixes de cigarretes i puros.

La investigació va concloure el passat 22 d’abril quan efectius d’aquesta comissaria, conjuntament amb l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, van realitzar una entrada i perquisició en un domicili del carrer Santiago Mundi Giró del Barri de Sant Joan de Figueres, on van detenir el presumpte autor de tots els robatoris.

Al detingut també se l’acusa d’un robatori violent comès el vespre del 22 de febrer a Figueres. En aquella ocasió, va assaltar un jove quan caminava pel carrer Avinyonet, el va empènyer i li va sostreure un telèfon mòbil valorat en 150 euros.

Al detingut, que té una seixantena d’antecedents per fets similars, li constaven onze ordres de crida i cerca entre les quals diversos requeriments judicials de detenció i d’ingrés a presó.

El detingut va passar el 23 d’abril a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar el seu ingrés a presó.