Ingressa a la presó un home que transportava nou quilograms de marihuana per l'AP-7 a la Jonquera

2014-07-12 15:00

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el 5 de juliol, a la Jonquera, un home de 24 anys, de nacionalitat francesa i veí de Cannet (França), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte contra la seguretat viària.

Els fets es van produir pels voltats de la una de la nit, durant un control de trànsit preventiu de drogues i alcohol que s’havia muntat a l’AP-7, a la sortida de la Jonquera. Els agents van veure com un vehicle s’aturava a uns cent metres del control i, de sobte, fugia marxa enrere.

Inicialment, el vehicle va quedar bloquejat entre dos camions de gran tonatge, però finalment, i després de diverses maniobres, va poder passar i continuar marxa enrere a gran velocitat, cap al vial de la sortida 2, direcció Porta Catalana.

Els mossos van observar com el cotxe s’aturava en una zona més fosca, al costat d’uns arbres, i el conductor llençava  tres paquets de grans dimensions. Tot seguit, el vehicle va continuar la marxa enrere, pràcticament durant un quilòmetre, fins incorporar-se al troncal de l’autopista en sentit França. Finalment, i després d’una ràpida resposta policial, es va aconseguir aturar el vehicle escàpol a l’altura del punt quilomètric 6.5, dins del terme municipal de la Jonquera. Immediatament es va detenir al conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el trànsit, per circular temeràriament marxa enrere per l’autopista.

Durant la seva detenció els agents van comprovar com el vehicle desprenia una forta olor a marihuana. Per aquest motiu, es van recercar els paquets que s’havien llençat prèviament.  Els mossos van recuperar tres grans bosses d’escombreries negres plenes de 32 bosses transparents segellades, amb diversos cabdells de marihuana al seu interior, que el detingut havia llençat mentre fugia. Per aquest motiu, també se li imputa un delicte contra la salut pública.

El pes de la droga localitzada era de 9.210 quilograms i segons les estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en uns 10.000 euros. El detingut va passar el dia 6 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.