Ingravidez guanya el Destaca't a Sant Pere Pescador

2011-05-16 19:00

El dissabte 14 de maig s'ha celebrat la semifinal del Destaca't, un concurs de música jove destinat a promocionar els grups novells de les comarques gironines. En un principi, aquest havia de tenir lloc a Figueres, com els anys anteriors, però degut a l'aplicació d'una nova llei i els requisits que es sol·licitaven per poder-lo realitzar a Figueres, la JERC, que n'és l'organitzadora, es va decantar per una alternativa fent-lo a Sant Pere Pescador.

Les previsions meteorològiques van provocar un canvi de recinte, portant l'esdeveniment al centre cívic. Amb la baixa del grup francès Alex Andujar & August hi van participar Desenkant, Sense Rumb, Ingravidez i Direcció Prohibida. La decisió final sortí de la votació dels mateixos grups (20%), el vot del públic (50%), el qual podia participar cada cop que consumia a la barra que oferia la JERC, i el vot del jurat (30%), compost per quatre membres: Josep Maria Torner, baixista i fundador de l'Escola de Música de Ripoll, Ester Puig, violoncelista i estudiant del Conservatori de Girona, i Maria Garriga i Sergi Sarria, de Joventuts Musicals de Figueres. 

Finalment, el recull de tots els vots escollí el grup Ingravidez com a guanyador. El premi consisteix en passar a la fase final del Destaca't, que tindrà lloc l'1 de Juliol a la Sala La Mirona de Salt, i el triomfador tindrà l'oportunitat de tocar a l'Acampada Jove 2011.

Text i imatge: Aina Baig