Inauguren 'Media Dalí' a Xangai

2015-11-04 17:30

Avui dimecres 4 de novembre s’ha inaugurat l’exposició temporal Media Dalí a l’espai Shanghai Chi K11 Art Space situat a l’Art Mall’s B3 de Xangai. 

La mostra es podrà veure fins al dia 15 de febrer de 2016. És la primera vegada que la Fundació Dalí porta una exposició d’investigació a Xangai, concretament sobre la relació de Dalí amb els mitjans de comunicació. L’any 2001 ja hi havia organitzat una exposició retrospectiva, al Shanghai Art Museum, amb el títol Dalí: a genius of the XX.

Aquesta exposició consta de 250 peces: 12 pintures i 2 dibuixos originals de Salvador Dalí, 205 revistes, diaris d’època i anuncis, i 30 objectes provinents del taller de l’artista.

A l’acte hi han intervingut Montse Aguer, comissària de l’exposició i directora del Centre d’Estudis Dalinians, Hsu Fenlan, co‐comissària, Joan Manuel Sevillano, gerent de la Fundació Dalí, per part de K11 Art Foundation, el seu fundador i President d’Honor, Adrian Cheng, i Manuel Valencia Alonso, Ambaixador d’Espanya a la Xina. A la cerimònia inaugural, que ha tingut una participació massiva, hi han assistit Rodrigo Aguirre de Cárcer, Cònsul General d’Espanya a Xangai, i Inma González Puy, directora de l’Instituto Cervantes a la Xina, així com una representació important del govern provincial de Xangai.

Per posicionar la Fundació Dalí a l’Àsia, la Fundació acaba d’estrenar una web totalment adaptada al públic xinès. L’objectiu és esdevenir referència daliniana tot facilitant l’accés de primera mà als nostres continguts sobre Dalí, Gala, els tres museus i la missió i activitat de la Fundació que va crear el propi artista en vida.

Una de les obres exposades a Xangai. Nas de Napoleó, transformat en una dona encinta que passeja amb melangia la seva ombra entre ruïnes originals de 1945

© Salvador Dalí, Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres