Impulsen una protectora d'animals a l'Escala

2014-03-04 10:30

Un grup de veïns de l'Escala ha decidit començar a treballar per a crear una protectora d'animals al municipi. Consideren que "degut a la dimensió del municipi de l'Escala, al seu extens terme municipal i a la seva situació geogràfica, és absolutament imprescindible que tingui una protectora d’animals pròpia".

Actualment els animals que es recullen a l’Escala i en alguns municipis veïns es traslladen a la gossera de Figueres, que, segons aquesta nova associació "en els últims temps ha rebut una allau de crítiques i denúncies per pràctiques abusives i poc ètiques amb els animals". 

D'aquesta manera neix l'associació l'Anxoca Peluda que té la intenció de "garantir que tots aquells gossos que es trobin al poble rebin un tracte digne i una segona oportunitat". Per començar aquesta tasca és imprescindible la constitució oficial de l’associació i és per aquest motiu que s’ha engegat una campanya de recollida de donatius a través de la col·locació de guardioles en diversos establiments del poble, amb la intenció de recollir fons per a pagar els tràmits burocràtics necessaris.

Un cop constituïda formalment, l’APA l’Anxova Peluda, procurarà el rescat, recollida i posterior adopció de tots els animals que arribin a les seves mans, assegurant-se adopcions segures i responsables per part de les famílies, conscienciant de la necessitat de la identificació amb microxip dels animals i de la seva esterilització i realitzant seguiments a totes les cases adoptants, per garantir el benestar dels animals.