ICV rebutja la moció del PP per poder denegar l'arrelament i el reagrupament als immigrants

2011-01-04 18:00

Davant les mocions que el PP està presentant a diversos municipis catalans, entre ells Figueres, per poder denegar l'arrelament i/o reagrupament als immigrants que incompleixin l'ordenança de civisme, ICV ha mostrat el seu rebuig envers el contingut d'aquestes mocions.

SegonsIniciativa, "associar la immigració amb conductes incíviques o d'inseguretat, és molt perillós i és un greu error polític. Les conductes incíviques han de ser censurades i castigades amb el mateix criteri i intensitat per a tothom, en moments de crisi com els que estem vivint aquesta associació només pot comportar un augment del racisme i de la xenofòbia, com malauradament ja està succeint a altres països europeus impulsades per les forces d'extrema dreta".

Iniciativa qualifica la moció d'"incoherent, inoportuna, innecessària, perillosa i sobre tot, injusta".

Des d'ICV es considera que "el fenomen de la immigració s'ha d'abordar sense renunciar els principis bàsics de la igualtat i la justícia social, sense renunciar els valors ideològics de les esquerres, és per aquest motiu que lamentem que s'impulsin mocions amb aquest contingut que l'únic que fan és augmentar el discurs xenòfob, molt llaminer en temps de crisi i que la dreta fa seu molt ràpidament".