IAEDEN convoca una concentració a la Gola del Fluvià el 2 de juny

2024-05-23 10:00

El Grup en Defensa de la Gola del Fluvià amb el suport de l'IAEDEN i Apnae crida a una concentració el dia 2 de juny a les 11:00 davant l’entrada al Fluvià Nàutic per exigir que les administracions públiques actuïn de manera efectiva i contundent davant d’un promotor que actua de manera il·legal i no fa cap cas a les obligacions fixades per les administracions.

Des de fa tres anys, explica l'IAEDEN, el promotor del Fluvià Nàutic duu a terme activitats no autoritzades, ha privatitzat el camí públic que duu a la Gola del Fluvià i fa seu tot l’àmbit, malgrat que en el Registre de la Propietat consta que les administracions públiques tenen el 48 % de la superfície. 

El Servei del Litoral de la Generalitat ha ordenat la suspensió de les activitats de lloguer de motos aquàtiques i kayaks i la retirada d’instal·lacions de les zones de servitud de protecció i trànsit de les zones marítim-terrestre i el tancament de la web per informació enganyosa. 

L’Ajuntament de Sant Pere Pescador ha clausurat i precintat l’aparcament d’autocaravanes i el ple municipal del mes de març d’enguany ha votat a favor de la recuperació possessòria del camí públic i l’obligació de treure la barrera de peatge i els news jerseis. Tanmateix el promotor fa cas omís de totes aquestes normatives i sentències que li són desfavorables com per exemple la sentència de l’any 2015 on el jutge declara el camí com a públic.