Homenatge pòstum a Joan Juanola a la Fira de la Rosa de Roses

2024-05-22 13:00

Els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny, en el marc de la Fira de la Rosa, tindrà lloc a la sala de la SUF una exposició que, sota el títol "JoanHola", oferirà un recorregut per l'obra, creativitat i sentit de l'humor del gestor cultural rosinc Joan Juanola. Coincidint amb el cinquè aniversari de la seva mort, Roses li ret un homenatge pòstum i reconeix la seva contribució en la posada en valor del patrimoni cultural i natural de la vila. 

El divendres 31 de maig de 2019, Joan Juanola va marxar sobtadament mentre oferia una conferència a Ca l’Anita sobre el simbolisme de la rosa i l'amor titulada Le Roman de la Rose, dins de la programació de la Fira de la Rosa d’aquell any. La conferència de l’any 2019 era la quarta xerrada que feia sobre el simbolisme de la rosa, però no la va poder acabar. Per això, remarca Llorens, "era necessari emmarcar aquest homenatge dins els actes de la Fira de la Rosa, de la qual Juanola va ser un dels ideòlegs i iniciadors i en la qual va participar activament en cada edició. Esperem que aquesta mostra transmetrà molt bé l’obra d’en Joan i el seu carisma i personalitat. Sens dubte serà l’acte més sentit de la Fira de la Rosa d’enguany."

Cinc anys més tard de la mort de Joan Juanola, Roses recupera en aquesta mostra part de la seva obra i la reuneix en una exposició que porta per títol, "JoanHola", recordant els simpàtics jocs de paraules que Juanola emprava recurrentment per simbolitzar nous conceptes i idees sorgits de la seva fecunda imaginació. Ja des del títol, doncs, l’exposició traspua la seva personalitat i essència, convertint-se en una celebració de la seva vida i un recordatori de la seva persona. Amb un intel·lecte desbordant, empordanès i atramuntanat, el seu sentit de l'humor el definia. En els últims anys es va entregar a la fotografia i va deixar centenars de precioses imatges que capturen la bellesa de l’entorn natural que estimava i en el qual es retrobava a cada instant. 

La inauguració de l’exposició tindrà lloc divendres 31 de maig a les 19 h, al primer pis de la SUF, i es podrà visitar l’1 i 2 de juny, de 10.30 a 14 h i de 16.30  a 20h.