Homenatge a Pitxot amb diferents actes a Cadaqués

2016-07-27 12:00

Antoni Pitxot va morir el 12 de juny de 2015. Poc més d’un any després, Cadaqués es prepara per rebre tres activitats que serviran per recordar la figura de l’artista, una persona clau en la vida de Salvador Dalí qui va nomenar-lo director del seu Teatre – Museu i patró vitalici i vicepresident segon de la Fundació Gala-Salvador Dalí.

L’Ajuntament de Cadaqués i els Amics dels Museus Dalí han impulsat aquestes tres activitats en memòria de Pitxot. La primera, el dia 3 d’agost a la Platja de Portlligat, consistirà en un concert gratuït que presentarà algunes de les peces musicals que agradaven l’artista i també d’altres que varen formar part de la història musical de la nissaga Pichot. Frederic Deschargues (violí), Pau Codina (violoncel) i Daniel Ligorio (piano) són els tres músics que integraran una formació batejada per a l’ocasió com a Trio Pitxot i que s’ha incorporat al programa de la 45a edició del Festival de Música de Cadaqués. Interpretaran les Seguidillas gitanes d’Enrique Fernández Arbós i el Trio op.100 – Andante con moto de Franz Schubert. A continuació, Jordi Claret (violoncel) i Jofre Horta (piano) completaran el concert, programat per a les 9 del vespre, amb diverses obres tant pròpies com d’autors com Pau Casals, Antonín Dvořák i Gabriel Fauré.

Les activitats en homenatge a Antoni Pitxot continuaran el dissabte dia 6 d’agost. A dos quarts de 8 del vespre, està programada la inauguració d’un monòlit a la seva memòria a l’accés a la platja de Sa Conca. La peça, dissenyada per Jordi Palmada, és una al·legoria a l’artista, al paisatge que contemplava en els seus recorreguts per aquest espai de Cadaqués i a la seva estreta relació amb Salvador Dalí. A continuació, al Teatre Art i Joia, el fotògraf i amic íntim de l’artista, Pedro Madueño, pronunciarà la conferència Trenta anys amb Antoni Pitxot.