'Històries de Josep Pla' de Josep Valls es presentarà a Figueres el 24 de juliol

2020-07-07 17:00

El divendres 24 de juliol es presentarà, al Cercle Sport de Figueres, el llibre Històries de Josep Pla escrit per Josep Valls. Hi intervindran l'autor; l'escriptor Joan Ferrerós, autor del pròleg; Miquel Roig, del Cercle Sport, i Àngel Madrià, editor. El llibre va de les vivències que l'autor va compartir amb Josep Pla durant els últims anys de la seva vida, quan l'escriptor s'allotjava al Motel Empordà i Valls hi treballava.

El Josep Pla que tracta aquest llibre, físicament ja no era l’home tot terreny que va ser al llarg de la seva vida; el corresponsal que havia passat per fondes i hotels de tot el món i que havia corregut d’un continent a l’altre enfilat a trens, petroliers, avions o automòbils de tota espècie. En aquells moments a l’escriptor, carregat d’anys i disminuït per les xacres, la companyia afable li començava a ser imprescindible i la va trobar en les persones del Motel Empordà. L’habitació 103 i la taula número 26 de l’establiment figuerenc es van convertir en una mena d’afegit del seu mas de Llofriu. 

L’autor, Josep Valls, hi treballava i el propietari del Motel, Josep Mercader, va facilitar les coses perquè el prosista i qui per edat hauria pogut ser el seu fill iniciessin una entranyable relació. Històries de Josep Pla són un recull de vivències que Valls escrivia cada vespre dels dies que havien passat plegats, a l’hora que fos perquè Pla mai, ni de vell, va tenir pressa per anar a dormir, i encara menys si la vetllada li complaïa. 

L'acte al Cercle Sport de Figueres començarà a un quart de nou del vespre.