Han començat les jornades sobre 'l'Empordà, el paisatge com a actiu econòmic'

2011-10-09 09:00

Vendre serveis i no pas territori és una de les principals conclusions obtingudes en la sessió inaugural de les segones Jornades sobre 'l'Empordà, el paisatge com a actiu econòmic', que es van obrir aquest divendres amb la presència de Joana Barceló, parlamentària i expresidenta del Consell Insular de Menorca, que va pronunciar la conferència "La Reserva de la Biosfera: el model Menorca".

La sala d'actes del Consell Comarcal va acollir la ponència d'obertura, que va ser seguida per un nombrós auditori amb representants dels diferents teixits socials i empresarials empordanesos. Durant la conferència també van intervenir el vicepresident del Consell, Pere Maluquer; el director de les Jornades, l'economista i exalcalde de Figueres, Joan Armangué; el president de l'Institut d'Estudis Empordanesos, Pere Gifre i el director editorial del Setmanari de l'Alt Empordà, Carles Ayats. Les dues entitats, juntament amb l'Associació Via Pirena, són les promotores d'aquestes Jornades, que s'allargaran fins el 18 de desembre amb conferències, debats i sortides divulgatives a la Jonquera, l'Estartit, Torroella de Montgrí, la Bisbal, l'Escala i Vulpellac.

Les activitats complementàries han començat, aquest dissabte, amb una sortida a la Garriga d'Empordà, espai d'un alt valor patrimonial i on s'hi troben algunes dels elements d'arquitectura rural de pedra seca més importants del país. La visita ha comptat amb el guiatge de l'editor i naturalista Jenar Félix.