Ha mort Helena Cusí de La Funcional Teatre i professora del Muntaner

2015-09-22 10:00

Aquest dilluns ha mort Helena Cusí, una persona molt estimada a Figueres. Vinculada amb el món teatral, membre de La Funcional Teatre, i també amb el món de la docència, era professora de matemàtiques de l'Institut Ramon Muntaner.

Ha mort als 58 anys d'edat i els seus companys de La Funcional la recoren amb aquestes paraules "actriu de raça, directora loquaç i millor companya i amiga, deixa un buit pregon en aquesta companyia, que per sempre més, serà també la seva companyia. La recordareu, d'entre altres coses, per ser una immensa 'Mare Coratge', de Brecht, i per la colpidora interpretació de Lubov Andreievna al 'Jardí dels Cirerers', de Thejov. Nosaltres no la deixarem baixar mai de l'escenari. La tindrem sempre en la nostra escena, recordant la seva veu vellutada, la rialla greu i generosa i la seva mirada dolça i contundent".

També la recorden des de l'Institut Ramon Muntaner amb aquest miisatge a Facebook "després d'una llarga malaltia, ens ha deixat l'Helena Cusí, una magnífica professora de matemàtiques, una gran dama del teatre, una companya insubstituible, una amiga generosa".

Helena Cusí també havia dirigit Els Pastorets que escriuen "avui la vida ens ha donat una forta patacada, s'ha endut a la nostra directora, l'Helena Cusí. La trobarem a faltar moltíssim per tot el que ens va donar com a persona i com a gran dona de teatre".

L'Helena era natural de Figueres i vivia a Vilafant. Casada amb Jaume Alsina Reixach, deixa dos fills. L'acte de comiat a l'Helena Cusí es farà aquest dimecres, a les sis de la tarda, al Teatre Municipal El Jardí de Figueres. l'escenari on havia rebut molts aplaudiments al llarg de la seva trajectòria artística.

Foto: La Funcional Teatre