Ha mort Frank Vila excomponent de Rockson

2021-12-29 13:00

El guitarrista, pianista i compositor figuerenc Frank Vila ha mort a Agullana a l'edat de 59 anys. El músic va ser un dels fundadors del grup Rockson a la dècada dels 80. Ho va fer al costat del vocalista Joan Cardoner i van comptar amb músics que serien molt destacats a l'escena rockera de les comarques gironines com l'enyorat bateria Martín Rodríguez (que anys després formaria part de Sangtraït) o Cuco Lisicic que acabaria tocant el baix amb Sopa de Cabra. Rockson va comptar amb altres músics com el teclista Andreu Bassagañas, el baixista Joan Gelis i Àngel Arias. La seva presentació, amb vestits galàctics, va ser l'any 1981 a la discoteca Chic de Roses.

Rockson va aconseguir un ressó important amb la cançó "Herederos del rock", inclosa en un un maxi-single autoeditat de 1983 anomenat "Heavy Metal" amb tres cançons més, "En tu mente está", "La chica del Rolls" i "Hechiceros". L'any 1984 la discpgràfica PICAP el va rellançar amb una nova portada. Van arribar a actuar al programa "Tocata" de TVE. L'any 1985 havien de fer de teloners d'Scorpions a Barcelona però el grup va decidir separar-se.

Frank Vila va ser un dels productors musicals del disc de grups empordanesos "El Gran Masturbador".

La seva carrera en solitari es va apropar a la new age amb àlbum com "Crepúsculo" (Grabaciones Accidentales), "Lisboa" (PAE, 2004), "La meitat essencial" (PAE, 2007) i "El cercle complert" (autoeditat, 2012).

Serà incinerat aquest dijous a les 5 de la tarda al tanatori Vicens de Figueres.

Frank Vila, amb Joan Cardoner, a la portada de la segona edició del seu maxi-single amb "Herederos del rock"