Ha començat el desmantellament del peatge de l'AP-7 a la Jonquera

2021-11-03 20:00

Les màquines ja treballen des d’avui en l desmantellament dels primers peatges de l’autopista AP7, en compliment del procés per alliberar els peatges aplicat pel Govern de l’estat. El disseny de la nova estructura de les fins ara platges de peatge està fet en coordinació amb totes administracions que treballen a carreteres i s’ha planejat des del punt de vista de la fluïdesa del tràfic i perquè les forces i cossos de seguretat puguin treballar de manera còmoda i segura. 

En el cas de la platja de peatge de la Jonquera, la de major complexitat de les tres que es desmantellaran en la primera fase que afecta a la província de Girona (la Jonquera, l’Escala i Girona), el projecte preveu reconvertir l’àrea en una carretera sense elements físics però amb la previsió de mantenir una infraestructura per als possibles casos d’intervenció policial o forces civils; de control o desviament del trànsit; així com controls policials de curta o de llarga durada. 

La platja de peatge de la Jonquera té característiques molt particulars per la seva condició fronterera i s’ha d’adaptar també a les possibles necessitats de control del pas de vehicles d’un país a l’altre com va passar durant la pandèmia o com es pot produir en casos de l’eliminació temporal de l’Espai Schenguen. 

Per a les àrees de peatge no frontereres el disseny ha tingut en compte la necessitat d'estimular la fluïdesa tenint present la velocitat del tràfic i, quan ha estat possible, s’hi ha previst també millorar-ne els enllaços quan ha estat possible. El procés de desmantellament i remodelació es farà en diferents fases dependent de les contingències que es derivin de l’alliberament i l’adaptació de la via a l’alliberament dels peatges.

El Subdelegat Albert Bramon, que avui ha presenciat el començament de les obres i ha fet una atenció als mitjans a peu d’autopista, ha destacat que “el Govern d'Espanya compleix el compromís d'adequar els peatges de l'autopista AP-7 un cop convertida en gratuïta. I a la vegada, tira endavant les obres complementàries per tal de fer-la operativa si les necessitats ho requereixen”.