Guia digital d'activitats de Nadal del Consell Comarcal

2017-12-20 10:00

El Consell Comarcal i l'associació Empordà Turisme han elaborat una guia digital amb les activitats de Nadal que s'organitzen a la majoria de municipis de l'Alt Empordà. N'aplega més de 400 entre pastorets, pessebres vivents, quines, parcs infantils, cavalcades de Reis, visites guiades, sardanes i caga-tió, entre altres. Tot plegat distribuït al llarg d'una cinquantena de pàgines, i amb dades de més d'una trentena de municipis, perquè a través d'elles es puguin conèixer els principals actes d'aquestes festes de forma molt visual i simple. La guia es pot consultar a través de la pàgina web de l'Associació Empordà Turisme.

Aquest document complementa el catàleg digital  "Vols conèixer el nostre patrimoni cultural aquesta tardor/hivern?" que inclou les activitats de tardor/hivern que es programen als museus, conjunts monumentals, centres d'interpretació i oficines de turisme de la comarca perquè a través d'elles es pugui descobrir el patrimoni cultural de l'Alt Empordà.

En total hi ha una cinquantena referències, entre espais culturals i oficines de turisme, en les quals es detallen els dies d'obertura i les hores de visita i es complementa amb una petita ressenya de l'oferta cultural que s'hi pot veure i altres dades d'interès, així com les pàgines web i els correus electrònics per tal de poder ampliar informació i fer les consultes pertinents. També s'inclouen les referències a les exposicions temporals que es poden veure als diferents museus de la comarca i les visites guiades que s'han programat als espais medievals.

Aquestes accions són fruit de la demanda que van fer arribar a la institució comarcal tant les oficines de turisme com les empreses privades en el sentit de poder disposar d'un catàleg amb totes les activitats de temporada unificades en un mateix document i així poder donar a conèixer el patrimoni de la comarca a tots els seus clients d'una forma molt més pràctica i funcional. La difusió conjunta també ha estat una necessitat detectada per l'estudi que es va fer sobre els museus empordanesos i que van promoure l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal i Empordà Turisme.