Grafitti, hip-hop i fotografia a la plaça de la Palmera

2010-09-17 08:43

Després de la bona acollida de les instal·lacions fotogràfiques de la Plaça de la Palmera, l’Ajuntament de Figueres aposta per la continuïtat d’aquest equipament cultural a l’aire lliure. La instal·lació continuarà sent comissariada i coordinada per Maite Oliva, i es realitzaran entre 4 i 6 exposicions l’any.

La programació continuarà en la mateixa línia iniciada l’any 2009, amb la novetat que s’endinsarà també en altres disciplines artístiques, com poden ser el grafisme o la literatura. En aquesta darrera línia, aquest divendres 17 de setembre a partir de les 11h tindrà lloc la propera intervenció/exposició a la Plaça de la Palmera, juntament amb l'Associació Juvenil Breakers de Figueres (Brefig) i l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Figueres. Brefig realitza una pintada de graffitis anual a Figueres amb diferents artistes. Per al present any proposa combinar dos artistes consolidats com ara son Malakkai (Almeria- 1979) i Ciscu (Olot 1980) amb dos joves novells figuerencs: Army (Figueres-1992) i Fert (Figueres-1991).

Com a novetat, en aquesta edició es combinarà el graffiti amb una altra disciplina artistica: la fotografia. L'artista convidat serà el gironí Brazo de Hierro que mostrarà la seva visió del hip hop i les noves tendències urbanes a partir de 5 fotografíes que ha realitzat en els seus múltiples viatjes a diferents festivals europeus d'aquesta tendència com ara Hipnotik a Barcelona, IBE a Holanda o Battle of de Year a Alemanya.