Girona afronta la Campanya Forestal amb més mitjans i un nou Pla Alfa

2024-06-19 16:00

La Campanya Forestal de 2024 arrenca amb més mitjans aeris per ajudar i coordinar els incendis forestals, una millora dels centres de comandament, major capacitat estratègica i un nou Pla Alfa per monitorar els nivells de perill i millorar la prevenció.

La presentació de la Campanya Forestal 2024 a Girona s’ha dut a terme aquest migdia al Vestíbul Institucional Narcisa de Caramany i Fontdevila de la seu de la Generalitat a Girona, després de la primera reunió de coordinació de l’INFOCAT d’aquest 2024, on hi han participat els diferents cossos de seguretat i emergències.

El director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Eduard Adrobau, ha ressaltat que “les pluges dels darrers mesos ens han donat un respir”, però ha recordat que “continuem trobant-nos en un moment molt complex, perquè els efectes de la sequera són acumulatius i han provocat que tinguem masses forestals molt debilitades i, per tant, més combustible sec als boscos”. En aquest sentit, Adrobau ha explicat que per donar resposta a aquesta situació “s’ha previst un augment de mitjans i efectius, així com un nou Pla Alfa, que inclou noves mesures preventives i operatives per fer front a les circumstàncies actuals”.

El director dels Serveis Territorials d’Interior també ha remarcat que “la col·laboració interinstitucional és clau per assegurar una resposta efectiva i coordinada davant qualsevol incendi forestal que pugui sorgir durant aquesta campanya, i que amb aquest esforç conjunt s’espera minimitzar els danys i assegurar la protecció dels nostres boscos i municipis”.

Per la seva banda el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Jordi Martín, ha destacat que "davant les situacions de risc el cos de Bombers està preparat per fer front a totes les emergències que sorgeixin amb la màxima coordinació i seguretat, tant pels actuants com per la població".

Pel que fa als Agents Rurals, el cap de l’Àrea Regional a Girona, Ignasi Dalmases, ha incidit en la necessitat de la prevenció i en el fet que "la ciutadania estigui informada en tot moment del Pla Alfa abans d'accedir al medi natural, per no ser causa involuntària d'un incendi i tampoc ser-ne víctima".