Gifre Collective i elBulli mostren a la Ciutadella de Roses originals maneres de servir el menjar

2013-03-31 18:00

Des del 5 d'abril la sala d'exposicions de la Ciutadella de Roses acollirà la mostra “Expo Interface Gifre”. Després de visitar Banyoles i Vilafranca del Penedès en un format menor, l’exposició es presentarà a Roses de forma inèdita, en tota la seva complexitat, mostrant el treball d’investigació desenvolupat entre elBulli i Gifre collective per dissenyar noves maneres de servir el menjar. 

Una gran taula pensada també com a “laboratori d’idees”, s’instal·larà a la sala d’exposicions de la Ciutadella fins el 31 d’agost. Sobre ella, prototips, maquetes i escultures, mostraran el procés d’investigació desenvolupat a partir de la col·laboració entre Gifre collective i Ferran Adrià i l’equip d’elBulli, on cuiners i dissenyadors han treballat conjuntament per crear una experiència pionera entre els mons de la tecnologia, la cuina i l’art. 

A partir de l’observació dels processos d’elaboració, tècniques, textures i volums de les creacions gastronòmiques d’elBulli, Pere Gifre i Daniel Molina (GIFREcollective), han desenvolupat una investigació per donar resposta a les necessitats dels cuiners a l’hora de servir el menjar. Basant-se en el maridatge entre disseny industrial, escultura i tecnologia, els dissenyadors han creat nous “suports”, noves estructures, que adopten les formes de la natura (nenúfars, algues, eriçons de mar, onades,...). 

L’exposició mostra la cronologia, el procés i les tècniques que s’han utilitzat pel disseny d’aquests nous conceptes. Entre ells, trobem la biomímesi, ciència que es basa en l’estudi de la natura per trobar noves solucions al disseny, i els VFX engineering, una sèrie de tècniques pròpies que es permeten adaptar dissenys orgànics als processos CAD/CAM (fabricació amb sintetitzat làser). 

Un altre apartat de l’exposició, el conformarà la projecció del documental INTERFACE elBulli, que s’estrenarà el proper Abril al MIPTV/ MIPDOC, Cannes. D’una forma divertida i clara, aquesta exposició permetrà al visitant descobrir altres perspectives del món del disseny descobrint l’univers de GIFRE i elBULLI.