Generalitat i Diputació defensen la coordinació entre administracions per ajudar els ens locals davant la crisi

2012-10-23 14:00

El delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, i la vicepresidenta primera de la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) i tinent d'alcalde de l'Ajunatment de Figueres, Marta Felip, han inaugurat aquest matí les jornades de formació Anàlisi de la situació econòmica dels ens locals: propostes d’actuació davant la crisi, que tenen per objectiu analitzar i proposar accions perquè els ens locals puguin afrontar la crisi.

Els representants de les dues administracions han defensat la necessitat de coordinar-se i unir esforços per ajudar els ajuntaments a afrontar la crisi. Eudald Casadesús ha reiterat el suport de la Generalitat als ajuntaments petits en relació amb el debat sobre si cal reduir el nombre d’ens locals. “Els ajuntaments petits han de continuar actius, i això es va visualitzar aquest estiu amb el paper que van tenir durant els incendis de l’Empordà”, ha assegurat Casadesús. El delegat del Govern també ha explicat que els ens locals són les administracions més ben gestionades i ha posat com exemple que el risc financer dels ajuntaments gironins és del 73%, per sota del 75% de la ràtio aconsellada.

La vicepresidenta primera de la XALOC, Marta Felip, ha afirmat que ara més que mai cal que les administracions es coordinin per optimitzar tot el que estigui relacionat amb la formació, la informació i els recursos per als ens locals. “Hem de buscar més eficàcia i més eficiència en la gestió dels recursos municipals”, ha assegurat Felip, que ha celebrat especialment la decisió de la Generalitat i de la Diputació d’organitzar l’acte conjuntament. 

Aquestes jornades que se celebren avui dimarts i dijous compten amb l’aportació teòrica de professionals experts i també amb l’exposició de casos pràctics que han aplicat ajuntaments catalans, entre els quals n’hi ha tres de gironins. L’Ajuntament de Figueres ha presentat l’experiència Smart City, una iniciativa per avançar en la gestió de serveis públics.

Foto: Pere Duran