Gelati Dino torna a obrir 17 gelateries i prepara dos nous establiments a Madrid i a Barcelona

2020-05-26 13:30

L’empresa de gelats artesans italians Gelati Dino, la més gran d’Espanya i amb la seu central a Empuriabrava (Alt Empordà), ha reobert els darrers dies 17 de les 30 gelateries, n’està reformant 3 i té previst obrir-ne 2 de noves a les properes setmanes a Madrid i a Barcelona. La companyia gelatera gironina, amb 42 anys d’experiència, ha establert un protocol de seguretat a totes les botigues i a la seu central per prevenir el contagi de la COVID-19.

Les primeres gelateries que han reobert després d'estar dos mesos tancades han estat a Barcelona ciutat (8), Sitges i Calella (Barcelona), Girona ciutat, Empuriabrava, Roses, El Port de la Selva i Platja d’Aro (Girona), Madrid i Saragossa. A mesura que vagi avançant la desescalada confien en reiniciar l’activitat en la totalitat de botigues que també tenen situades arreu del litoral gironí i la de Marrakech (Marroc). Stefano Rosso, director de marca i tercera generació del negoci, explica que “després de dos mesos sense poder facturar, poder obrir de nou és veure una mica la llum al final del túnel, però estem a l’expectativa de quin turisme tindrem. El públic estranger és, per a Gelati Dino, un percentatge molt alt del nostre client. Som conscients de la situació actual i per això seguim potenciant el públic local”.

A més, estan reformant dues botigues de Barcelona (Rambla del Poblenou i a la plaça de la Revolució, al barri de Gràcia) i una de Salt, Girona (Espai Gironès). Per a Rosso, aquestes reformes suposen “una remodelació completa, un canvi de format adaptat al model de negoci actual. Abans, les nostres botigues eren només una gelateria, ara també hi ha servei de cafeteria i pastisseria”.

Seguint la seva política d’expansió, en els propers mesos la companyia gelatera gironina obrirà dues noves botigues a la plaça de Sarrià de Barcelona i a la calle Mayor de Madrid. Sobre les dues noves obertures, Rosso subratlla que “les nostres botigues estan concentrades en la major part a la Costa Brava i a Barcelona i l’objectiu dels pròxims anys és guanyar presència a la resta del territori espanyol. La segona botiga que obrim a Madrid és d’un franquiciat que ja opera dues botigues a la nostra xarxa”.

Protocol de seguretat a les botigues i a la seu central

Per evitar els efectes del coronavirus, Gelati Dino segueix un protocol de seguretat en les seves botigues i a la seu central. A les gelateries limiten l’aforament i estableixen una distancia mínima entre clients. A l’entrada hi ha solucions hidroalcohòliques per desinfectar les mans i tot el personal porta mascaretes quirúrgiques i guants. Al local, hi ha senyalitzacions en el terra per crear un flux amb els clients per mantenir les distàncies de seguretat recomanades i es porta a terme una desinfecció constant de les superfícies de treball amb una solució hidroalcohòlica.

A la central d’Empuriabrava, el personal compta amb pantalles protectores, mascaretes quirúrgiques i solució hidroalcohòlica en totes les entrades i sortides de l'edifici. S’ha marcat una distància de seguretat obligatòria entre personal i mampares de protecció quan no es pot mantenir un interval d’espai. A més, s’ha facilitat el teletreball a aquells treballadors que no han pogut efectuar la feina presencialment.

208 treballadors i un gelat cada 6 segons 

Gelati Dino és l’empresa de gelats artesans més gran d’Espanya i compta amb un total de 208 treballadors, dividits entre les gelateries i la central d’Empuriabrava. En total, produeix 450.000 litres de gelat a l’any, el que suposa que anualment es fan 4,5 milions unitats de 100 ml. De mitjana serveixen un gelat cada sis segons.

L’empresa empordanesa va néixer el 1978, any en què el fundador, Dino Pavese, va obrir la primera botiga de la companyia a Empuriabrava. Tres generacions després i 42 anys més tard, Gelati Dino s’ha convertit en una de les marques de gelat de referència del país. L’empresa segueix la tradició familiar, i a dia d’avui està dirigida pel gendre de Dino Pavese, Valter Rosso.

 

 

 

 

 

Lloc de cerca