Gairebé el 80% dels ajuntaments gironins ja estan adherits al visor cartogràfic SITMUN de la Diputació de Girona

2024-06-11 12:00

Coincidint amb el desè aniversari de l’adhesió a la Xarxa Europea SITMUN, la Diputació de Girona ha organitzat aquest dimarts, durant tot el dia, la novena assemblea d’aquesta xarxa, que es reuneix anualment per tractar aspectes de millora i coordinació en relació amb el Sistema d’Informació Territorial Municipal (SITMUN), una plataforma que permet crear aplicacions d’informació geogràfica.

A més de la Diputació de Girona, han participat en la jornada càrrecs electes i tècnics d’altres socis de la Xarxa Europea SITMUN: els consells insulars de Mallorca i Menorca; el Départament des Pyrénéés-Orientales, les diputacions de Barcelona, Lleida i Tarragona; el Gobierno de Navarra, i la Universitat de les Illes Balears.

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha donat la benvinguda a l’assemblea, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Girona, incidint en la necessitat de treballar «de forma col·laborativa per optimitzar els recursos en la gestió de les dades geogràfiques. Cal apostar per estandarditzar els models i la recollida de dades per fer economia d’escala».

En aquest sentit, el vicepresident Pau Presas ha recordat que, des del desembre del 2016, la corporació disposa d’un visor cartogràfic propi, la Xarxa Local SITMUN - Girona, per tal de posar a disposició dels ajuntaments i els ens locals de la demarcació una «eina pròpia, útil i gratuïta» que permet visualitzar i gestionar de forma estructurada tota la informació geogràfica disponible, a diferents escales i per a tots els municipis.

Fins ara, hi ha 185 ens locals de les comarques gironines adherits: gairebé el 80 % dels ajuntaments (176 dels 221); els consells comarcals del Baix Empordà, el Gironès, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Selva; l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit; l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, i la Mancomunitat del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter. En total, hi ha gairebé un miler d’usuaris únics d’aquests ens locals (989).