Gairebé 8.000 alumnes comencen el curs escolar a Figueres

2019-09-12 10:00

Avui dijous, 12 de setembre, comença el curs escolar 2019-2020 amb un total de 7.917 alumnes matriculats entre els centres d’educació infantil, primària i secundària (des de P3 a 4t d’ESO) de Figueres. Tot i que la matriculació d’alumnes encara no està tancada es preveu que al llarg del curs escolar es puguin produir variacions en el nombre d’alumnes escolaritzats.

Per franges d’edats, el nombre d’alumnes matriculats als cicles d’educació infantil és de 1.573 alumnes entre els 13 centres educatius de la ciutat. A educació primària, el nombre d’alumnes s’eleva a 3.411 estudiants, mentre que a l’educació secundària els estudiants inscrits als centres de Figueres són 2.931.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha remarcat que “pel govern municipal l’educació i la formació dels nostres infants i joves és una prioritat, i és que la base per a construir una ciutat amb més i millors oportunitats per a tothom”. Lladó ha afegit que “en els pròxims cursos es preveu un augment d’estudiants de secundària i és per això que des de Figueres demanarem un increment de places i recursos per als centres educació secundària”.

En aquesta jornada l'alcaldessa, Agnès Lladó, junt amb el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i el director dels Serveis Territorials d’Educació, Martí Fonalleras, han visitat l’Escola Carme Guasch. Lladó ha informat a la comunitat educativa que hi ha consens entre administracions per a la construcció del nou edifici de l’escola.

 

Nova edició del calendari escolar d’aula 

Coincidint amb l’inici del nou curs escolar, des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Figueres, i dins del Pla Educatiu d’Entorn, s’ha editat un any més un calendari escolar d’aula com a eina pràctica que permeti escriure,  dibuixar i fer d'agenda, sempre en funció de les necessitats i gustos dels usuaris.

El calendari està plantejat de setembre a agost per adaptar-lo al curs escolar i, a més, hi consten les festes catalanes, els festius del calendari escolar, les llunes, els canvis d’estació o els canvis d’hora, entre d’altres. Per altra banda, també inclou diferents apartats didàctics, com ara frases fetes, efemèrides o enigmes, on s’hi barreja joc i aprenentatge per tal d’oferir un material estimulant i engrescador amb un valuós contingut pedagògic.